Додајте само мало ОВОГ зачина у ПРЖЕНИЦЕ - биће укусније за 100 ОДСТО! (ФОТО)
Увек ћете их правити на овај начин.
Многи воле да праве прженице, а како и не би, када спајају укусно и корисно. Уколико вам је остало нешто старог хлеба, а у фрижидеру имате јаја, пола посла вам је већ завршено.
Међутим, уколико желите да побољшате укус прженица и да буквално оближете прстиће након јела, довољно је да уведете само једну промену.
У једној чинији добро умутите неколико јаја, број зависи од броја кришки хлеба, па је боље да умутите мање, јер ћете уколико зафали, моћи само да додате. Битно је да јаја мутите жицом или виљушком, а не мутилицом. Састојак који ћете додати у јаја, поред мало соли, јесте ким.
Осим што ћете уживати у укусу, ким има и одлично дејство на здравље, а између осталог убрзава кретање хране кроз организам.
Претходно у тигању загрејте уље или маст, али је важно да не штедите. Иако вам можда није примамљива мисао да хлеб плива у томе, то је ипак једини начин да добијете праве прженице, са дивном хрскавом корицом.
Хлеб немојте претерано натапати у јаја, већ такорећи површински, да се цео прекрије, па га спустите у тигањ. Припремите тањир на који ћете их спуштати, али слободно на њега претходно ставите неки убрус или салвету, како би упио вишак масноће.
Када завршите са пржењем, можете да поспете и мало сусама, а по жељи и још кима.
Пријатно!
ПОСТАЛА ЈЕ ПРАВА ДОМАЋИЦА: Ана се похвалила укусним јелом које је САМА СПРЕМИЛА! (ФОТО)