Дилема решена! КОЈЕ БРАШНО ИДЕ У ЗАПРШКУ – оштро или глатко?
Запршка је смеса која се састоји од брашна и масноће. Она се углавном користи да би се чорба или јело згуснуло.
Запршка је смеса која се састоји од брашна и масноће. Она се углавном користи да би се чорба или јело згуснуло.
За припрему добре запршке, важно је знати које брашно користити и како се сама запршка спрема. Многе домаћице, често се питају које брашно иде у запршку.
Које брашно одабрати – оштро или глатко?
Глатко пшенично брашно најчешће се користи у изради дизаних теста (кифлица, хлебова, итд.) због своје структуре која тесто чини глатким.
Оштро брашно самлевено је грубље од глатког па је оно савршен одабир за израду запршке за јело или чорбу.
Управо због те грубље структуре, јело ће се згуснути много боље него што би се згуснуло да је за прављење запршке коришћено глатко пшенично брашно.