Ово је убедљиво НАЈЛАКШИ НАЧИН ЧИШЋЕЊА РИБЕ - Потребан вам је само 1 јефтин састојак који сви имамо у кухињи
За скидање крљушти потребни су вам снага и стрпљење. Риба је клизава и лети из руку, због чега је није најједноставније очистити.
Иако риба није уобичајени део српске трпезе, посебно када је у питању свакодневна исхрана, током Божићног поста постаје незаобилазан избор. Наиме, Божићни пост подразумева одрицање од хране животињског порекла, због чега је риба чест гост на трпези, а многи је бирају као здрав и укусан начин да употпуне свој оброк.
Риба је, заправо, врло једноставна за припрему. Било да је пржите или печете, обично вам је потребно само 20 минута да бисте добили укусан и хранљив оброк. Иако је брз и лак за припрему, многима представља изазов чишћење рибе, што може одузети више времена него сама припрема. Али, постоји један једноставан трик који ће вам олакшати овај задатак.
За лакше чишћење, користите кухињску со. Пре него што почнете да чистите крљушт, добро посолите рибу. Со ће спречити клизање рибе по столу или дасци, а такође ће уклонити слуз, чинећи процес чишћења знатно бржим и лакшим. Овај једноставан корак штеди вам време и чини чишћење много ефикаснијим.
Када се риба очисти, можете је лако испржити или испећи, а резултати ће бити изузетно укусни. Уз мало зачина, лимун и свеже поврће, риба може постати права звезда вашег поста.
Тако да, не бојте се да уведете рибу у своје оброке током поста – уз праву припрему и овакав једноставан трик, уживаћете у здравом и укусном оброку без стреса!