САДА МОЖЕТЕ ДА ОДАХНЕТЕ: Додајте 1 САСТОЈАК који често КОРИСТИТЕ и динстање ЛУКА неће УСМРДЕТИ КУЋУ
Од динстања лука усмрди се цела кућа, "увуче" се у гардеробу и косу, а понекад нарочито у хладним данима није једноставно излуфтирати
Уз овај једноставан трик кућом се више неће ширити непријатан мирис прженог лука.
Традицонална јела из српске кухиње незамислива су без динстаног црног лука или празилука, а неретко им се у све то дода и бели лук. Ипак, иако ово поврће јелу даје ону препознатљиву сласт и арому, многим домаћицама ово није омиљени део припремања хране.
УРАДИТЕ ТЕСТ И ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ВАМ ПРЕТИ МОЖДАНИ УДАР: Невероватно је просто, а траје 20 СЕКУНДИ
Ово СРПСКО ЖЕНСКО ИМЕ једино може имати прелепо, али и ужасно значење: Има магијску прошлост
Од динстања лука усмрди се цела кућа, "увуче" се у гардеробу и косу, а понекад нарочито у хладним данима није једноставно излуфтирати.
Кривац за непријатне мирисе је ослобађање сумпора из лука приликом термичке обраде. Ипак, и ову замку је могуће избећи, и припремити укусно кувано јело, а да ваздух у кухињи не поприми непријатан мирис.
Трик је у додавању једног једноставног састојка, који већина нас има у кухињи, а то је сода бикарбона.
Кад исецкате црни лук и спустите га у тигањ са загрејаним уљем, обавезно додајте кафену кашичицу соде бикарбоне. Уколико је количина лука већа од пола килограма, додајте пуну супену кашику и оставите лук да се динста као и увек.
Поред тога што неће ширити непријатан мирис, лук ће се згуснути, па ће бити лакши за варење. Такође, ако јело које припремате са динстаним луком захтева прављење запршке, комотно можете да је прескочите - лук издинстан са содом даће јелу потребну густину.
Овај трик примењују кувари у великим ресторанима и хотелима.