Три НАМИРНИЦЕ које скидају и НАЈТВРДОКОРНИЈЕ ФЛЕКЕ са посуђа, чак и оне скореле
Пробајте!
Загорело посуђе може бити велики проблем након припреме празничне трпезе. Ево како да очистите и најтврдокорније флеке са посуђа, ове намирнице помажу.
ДУГА ВЕЗА ПРЕ ВОЈИНА: Он је био велика љубав Слободе Мићаловић - били су дуго заједно и ЛУДО ГА ЈЕ ВОЛЕЛА
ЛАВ неискрен, док ЈАРЦА не схватају озбиљно: Ево шта нам је Зодијак припремио за ПРВИ ДАН 2022. ГОДИНЕ
Со
Први начин који вам предлажемо да очистите загорело посуђе је уз помоћ соли. Чишћење уз помоћ соли је стара и доказана метода за чишћење загорелости. Ако ћете чистити шерпу, треба у њу да ставите довољно воде да покрије загорела места. Затим додајте доста соли. Ова мешавина се стави на ватру да проври и кува се од 5 до 10 минута. Овом методом загорела мрља ће врло лако и брзо отпасти.
Сода, газирани сок
Треба да знате да је веома важно да ако вам јело загори током кувања, треба одмах да потопите посуду, а не након што се загорело јело осуши. Уместо да потопите лонац топлом водом, као што се то обично ради, можете ставити мало газираног сока или кока коле. Они ће такође обавити посао уклањања загорелости. Док су шерпа или тигањ који су загорели још топли, одмах по скидању са рингле додајте кока-колу или неко друго газирано пиће и оставите да делује.
Сода бикарбона
Сода бикарбона такође много помаже у чишћењу загорелог посуђа. На сунђер за прање судова ставите соду бикарбону, додајте мало сока од лимуна или сирћета, добро премажите загореле мрље и оставите неколико минута. Затим исперите.