ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Направите колач са МАКОМ на до сада невиђен начин, готов је за 15 МИНУТА (РЕЦЕПТ)
21.01.2022.
08:21
Коментари (0)
Уживаћете!
Неки мириси нас инстант враћају у детињство, а један такав је управо колач са маком право из Бакине кухиње.
И не, немојте мислити да већ знате како се прави, јер доносимо вам потпуно нов начин припреме због којег ће бити још мекши и укуснији.
"То је као да мушкарац шета продавницом САМО У ГАЋАМА": Фитнес инструкторка је ОВАКО отишла у продавницу и добила САЛВУ УВРЕДА
"То је као да мушкарац шета продавницом САМО У ГАЋАМА": Фитнес инструкторка је ОВАКО отишла у продавницу и добила САЛВУ УВРЕДА
АЛКАЛИЗУЈТЕ СЕ: Ово су намирнице које МОРАТЕ јести једном недељно да би одржали нормалну ПХ ВРЕДНОСТ
АЛКАЛИЗУЈТЕ СЕ: Ово су намирнице које МОРАТЕ јести једном недељно да би одржали нормалну ПХ ВРЕДНОСТ
ТЕМПЕРАМЕНТ И КРВНА ГРУПА СУ УСКО ПОВЕЗАНИ! Најстраственије су припадне лепшег пола које имају ОВУ КРВНУ ГРУПУ
ТЕМПЕРАМЕНТ И КРВНА ГРУПА СУ УСКО ПОВЕЗАНИ! Најстраственије су припадне лепшег пола које имају ОВУ КРВНУ ГРУПУ
Потребно је:
- 3 јаја
- 100 гр шећера ( ја сам ставила 3 кашике)
- 120-130 гр брашна
- 70 мл маслиновог уља (или растопљеног маслаца толико)
- 100 мл јогурта
- 100 гр мака
- 1 прашак за пециво
- 1 кашичица цимета (није приказан у Видеу)
Премаз
- 200 гр џема од кајсија или други али светлији
- 100 гр чоколаде млечне
- 1 кашика млела
- 1 кашика уља
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати просејано (обавезно) брашно са прашком за пециво.
Додати уље, јогурт, цимет мак и све добро лагано измешати. Плех 30x25cm обложити пек папиром и излити тесто равномерно мало протрести.
Пећи на 200 степени Ц 40 мин пред крај смањити на 180 степени и покрити. Врућ колач прелити са угрејаним џемом па кад се мало прохлади прелити са чоколадом.