ЉУСКЕ ОД ЈАЈА НЕ БАЦАЈТЕ НИКАДА: Кад видите шта можете с њима урадити ОСТАЋЕТЕ БЕЗ ТЕКСТА!
Невероватно.
Јаја су једно од омиљених намирница за доручак у многим домовима, било да их кувате или пржите као јаје на око, омлет или кајгану.
Али, љуске од јаја увек заврше у канти за смеће. Међутим, нисте ни свесни какву грешку правите.
Како да савршено очистите веш машину: Отпадају и крупни комади каменца
Одличан предлог за ручак: Чупави пилећи филети у хлебу (РЕЦЕПТ)
УБИЈТЕ НЕПРИЈАТАН МИРИС ИЗ ФРИЖИДЕРА: Буквално ти је потребна ЈЕДНА намирница коју СИГУРНО ИМАШ у кући
Наиме, љуске од јаја садрже чак 90 одсто калцијума- минерала који чува наше кости и даје допринос целокупном здрављу.
Не постоји ни једна намирница која садржи толико калцијума који нам је неопходан.
Наравно, нећемо их баш грицкати, али постоје разни други начини на које их можемо употребити.
Постоје бројна истраживања о праху од млевених љуски јаја, а резултати су одлични. Наиме, прашак од љуске јаја имају бројна позитивна дејства на организам.
Студије су утврдиле да је љуска од јајета одлична за кости, за правилан рад штитне жлезде, у лечењу гастритиса, као и да јача организам.
Љуске јајета садрже савршен скуп идеалних супстанци за лечење каријеса, те поред калцијума има и 27 других минерала. Састав љуске јаја је исти као код наших зуба.
Љуске јаја могу помоћи у лечењу ортопедских болести. Витамини и минерали који се налазе у љуски, могу помоћи у смањењу губитка коштане масе код жена у постменопаузи.
Садрже доста калцијума, те јачају кости. Осим тога, смањују холестерол и крвни притисак.
Пола кашичице млевене љуске од јаја садржи 1.000 до 1.500 мл калцијума, а то је 90 посто наше потребе дневног уноса.
Колико вам се пута десило да вам загори омиљено јело? Сигурно вам је и те како позната љутња коју осећате у том моменту. Али, уз трик са љускама од јаја загорела храна постаје прошлост.
Измрвите неколико љуски од јаја у тигањ са загорелом храном, додајте мало соли и вруће воде, те сунђером изрибајте тигањ.
Ставите неколико љуски од јаја у замрзивач на пола сата, а затим у миксер.
Додајте мало воде па укључите миксер. Резултат су оштри ножићи као тек купљени.
Љуске од јаја су пуне калцијум-карбоната који је добар за биљке. Поспите љуске и самељите у прах или колико је год ситно могуће. Чувајте прах у тегли како би вам увек био надохват руке.
Помешајте прах од љуске са мало земље за цвеће, те стави на мјесто гдје је потребно мало ђубрива.
Љуске добро оперите, ставите у врелу воду и прокувавајте 10 минута. Не користите љуску од сирових јаја.
Прокуване љуске осушите, ставите у рерну на 150 степени десет минута. На крају их изблендирајте. Прах чувајте у фрижидеру. Дневно узимајте 1,5 до три кашичице.
- Ако јаја нису кувана, онда кувајте љуску барем 10 минута како би се уништиле потенцијалне штетне бактерије.
- Оставите љуске да се охладе те их самељите у прах.
- Чувајте их у херметички затвореној посуди.
Ово морате да пробате: Генијалан трик с маслиновим уљем за блиставе дрвене подове
Темељно очистите воће и поврће - ово је ПРАВИ начин да то урадите!
Доручак који чисти организам: Једе се два пута недељно
РЕЦЕПТ КОЈИ ЋЕТЕ ЗАПИСАТИ: Потребни су јабуке, цимет, шећер, јаја - али нећете правити торту, већ НАЈУКУСНИЈИ БУРГЕР НА СВЕТУ!
Фантастичан трик који ћете одмах испробати: Ова намирница тера све непријатне мирисе из дома!