МОГУЋЕ ЈЕ: Направите хрскави помфрит БЕЗ много уља! (РЕЦЕПТ)
Прсте да полижете...
Кромпир је увек на ивици - добра или лоша намирница, али пржење помфрита свакако не спада у здрав начин припреме хране.
ПРАВИЛА ЈЕ ХАОС У ПАРОВИМА И ЗАДРУЗИ: Сад је послала брачну понуду Џејмсу Фелдину (ВИДЕО)
Ипак, сада вам представљамо како можете да направите савршен помфрит и који можете да једете, али само с времена на време. Припрема је нешто другачија, па овај специјалитет чини здравијим.
КАКВА ПРОМЕНА! Фризерка спасила косу девојци која пати од депресије
Главни састојак доброг помфрита, осим кромпира је кукурузни скроб.
Да бисте постигли максимум бирајте кромпире са тамно браон кором и пар клица. Насецкајте га на комадиће дебеле отприлике центиметар, јер ако су претанки изгореће споља а изнутра још неће бити готови.
Потом помфрит просушите, поспите са мало кукурузног скроба како би он покупио остатак влаге, па ће због тога помфрит бити хрскавији. Потом равномерно попрскајте са мало маслиновог уља, а онда их и равномерно поређајте на плех.
Пеците на 230 степени и то око 20 до 25 минута, а на пола процеса их окрените на другу страну.