Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Не будите последњи који ће испробати вертикалне пегле!

17.07.2024. 12:24
Vertikalne pegle na paru
Вертикалне пегле на пару / Извор: Промо

Откријте све о вертикалним пеглама: о предностима и манама, ценама и брендовима, примени на разним тканинама. Да ли се исплате и штеде ли драгоцено време?

Увод

Вертикалне пегле на пару су су божанствена иновација у свету кућних обавеза. Оне су револуционарни изум, чије предности човечанство још увек није у потпуности сагледало. Намењене су брзим људима који желе све и одмах, и прагматицима који немају времена за траћење.

Шта вам је потребно? Неколико офингера и 10 минута пред излазак у спољни свет. Згужвани оутфит је прошлост, а и даска за пеглање је тако passé. Ми као становници 21. века морамо флертовати са будућношћу. Са визијом која нам олакшава пренатрпане животе, која нам штеди време и упрошћава компликоване процесе. Вертикална пегла нам је све то донела на дар, али вам још нису јавили. Зато вам и ми доносимо овај водич о свим радозналим питањима које имате, а не знате коме да се обратите. Овде ћете пронаћи све одговоре. Кренимо редом… 

Шта су заправо вертикалне пегле на пару?

Сигурно имате неког пријатеља који се хвалисао како је пронашао спасоносни уређај, а нисте били сигурни о чему тачно прича и било вам је глупо да питате. Ево појашњења.

Вертикалне пегле на пару, за које многи мисле да су само још један кућни апарат, заправо доносе револуцију у свету пеглања. Оне омогућавају једноставно и брзо пеглање одеће која остаје окачена на вешалици, без потребе за традиционалном даском за пеглање. Пара која излази из пегле нежно али ефикасно уклања наборе са свих врста тканина, од свиле до дебелог памука. Ово чини вертикалне пегле не само практичним, већ и незаменљивим савезником у свакодневном животу. За оне који мисле да знају све о пеглању, време је да открију чари вертикалних пегли на пару.

Како функционишу и како се користе вертикалне пегле на пару?

Ако још увек нисте били у прилици да користите вертикалну пеглу, сигурно се питате како оне раде? По ком принципу функционишу и да ли је цео процес компликован за учење? Напротив, веома је једноставно.

Вертикалне пегле на пару функционишу помоћу резервоара за воду који загрева воду и ствара пару. Ова пара излази кроз млазнице на глави пегле и делује на одећу која је окачена на вешалици. Када се пегла загреје, једноставно се превлачи преко одеће, а пара уклања наборе брзо и ефикасно. Пеглање једне кошуље може трајати само неколико минута, зависно од врсте тканине и колико је наборана. Када овладате руковањем вертикалном пеглом, значајно ћете уштедети време, јер нема потребе за постављањем и склапањем даске за пеглање, а пеглање постаје брже и једноставније.

Да ли су вертикалне пегле на пару сигурне за коришћење?

Најнормалнија ствар код било које кућне апаратуре јесте да се запитате да ли је безбедна? Шта ако се деца мотају око уређаја, може ли доћи до пожара? Када је реч о вертикалним пеглама, немате пуно разлога за бригу.

Вертикалне пегле на пару су генерално сигурне за коришћење, али је важно придржавати се безбедносних упутстава, као што су искључивање уређаја након употребе и чување ван домашаја деце. Већина модерних модела има опцију аутоматског искључивања, што додатно повећава сигурност. "Генерално" значи да су ове пегле сигурне уз правилно руковање, али могу постати небезбедне ако се оставе укљученима без надзора или ако дође до цурења воде. Несреће или нежељени ефекти могу настати због прегревања, цурења вреле воде или паре, или због оштећених електричних каблова. Иако је ретко, тканина коју пеглаш може да се запали ако пегла остане предуго на једном месту или ако се користи на превисокој температури.

Која је разлика између традиционалне и вертикалне пегле

Дошао је на ред да упоредимо класичне пегле са вертикалним. Да направимо реалан приказ погодности, али и недостатака оба типа, па расудите сами.

Мане вертикалних пегли у односу на класичне

Вертикалне пегле на пару могу бити одличан додатак, али не увек и потпуна замена за класичне пегле. Вертикалне пегле углавном служе само за “допеглавање”, када је нешто само мало погужвано, па желите да изравнате, “дотерате”,”затегнете” и поново носите. Међутим, класичне пегле пружају већи притисак и прецизност, што их чини бољим за тешке тканине попут дебелог памука, постељине, тексаса и тешких завеса. Ови материјали захтевају јачи притисак, директан контакт и вишу температуру како би се згужвани предели потпуно изнивелисали.  Класичне, традиционалне пегле зато ефикасније излазе на крај са постељинама, столњацима И другим комадима већих димензија, али са друге стране захтевају пуно више времена и посвећености. Подробно пеглање је потребно за тканине које се лако гужвају и захтевају савршен изглед, као што су кошуље, хаљине, и ланене панталоне.

Предности вертикалних пегли у односу на класичне

Предности вертикалних пегли свакако су: брзо загревање, брзопотезно пеглање одеће на офингерима, и једноставно уклањање набора. Оне су пуно практичније јер не морате сатима да се знојите стојећи над даском, поготову током лета. Даска за пеглање вам заправо ни не треба. Окачите кошуљу на вешалицу и иде само рад руком, па можете да пеглате и седећи ако имате неку кваку или ниже позиционирану закачаљку. Идеалне су за освежавање одеће у последњем тренутку, када сте у временском цајтноту, пред пут или важан састанак. Згодне су за свакодневну употребу јер штеде и простор и драгоцено време. Већ смо поменули да вертикалне пегле фантастично раде посао код свиле, памука и синтетике, а погодне су и за вуну, сатен и лан..  Кључне предности вертикалних пегли, дакле, су мобилност и лакоћа употребе.

Ретро пегле и последице погрбљености над даском

Према студији Међународног истраживачког часописа за инжењерство и технологију (ИРЈЕТ) установљено је да је ниска продуктивност у радном окружењу, последица поремећаја мишићно-скелетног система. Истраживање је спроведено над 210 индијских радника за пеглање у установама за прање веша. Међутим, то се односи и на радни учинак приватних лица, који обављају кућну обавезу пеглања у свом дому. Погуреност над даском током пеглања традиционалном пеглом – подразумева неправилан положај врата, надлактица и зглобова, абдоменалног предела, али и савијање ногу у коленима. Репетитивни, монотони покрети и дуготрајност процеса пеглања доводе до учесталих притужба радника. Студијом је спроведена брза процена целокупне анатомије тела, како би се уврдио степен нелагодности и пронашло решење. Дошли су до закључка да је ергономски дизајн уређаја јако важан, као и позиционирање тела током пеглања. Вертикалне пегле су зато, по много чему, револуционарни изум. Не само због мале тежине уређаја и ергономског дизајна дршке, него и због усправног положаја који заузимамо приликом вертикалног пеглања. Равна кичма и лакоћа покрета елиминишу тегобе горепоменутих радника из студије.

Daska za peglanje
Даска за пеглање / Извор: Промо

Ергономски дизајн као лек за жуљеве и опекотине

Кад смо код ергономске дршке, Одељење за креативни дизајн производа са Азијског универзитета у колаборацији са Одељењем за медицинска истраживања Кинеског медицинског универзитета спровела је још једно истраживање. Урађен је експеримент о томе која подручја највише страдају приликом пеглања класичном пеглом. Резултати нам говоре да највише жуљева настаје на десној страни кажипрста, као и палца. На тој основи настојали су да редизајнирају облик класичне пегле како би смањили вероватноћу за добијање опекотина приликом пеглања, које су учестале. То подразумева употребу неког лаганијег материјала, који би у значајној мери растеретио мишиће корисника и смањио тежину уређаја. Због тога су вертикалне пегле изузетно практичне, јер поседују све те карактеристике – лаке су, немају гвоздено дно, брзопотезно се користе, штеде време и што је најважније смањују нежељене последице након пеглања.

Пеглица у коферу: Савршен савезник на путовањима

Често вам се десило да идете изгужвани на мору, или да непосредно пре састанка приметите да вам је омиљена кошуља већ ношена. Па вас стога сигурно занима колико вертикална пегла заузима места, да ли је лагана и колико брзо може да вас извуче из проблема?

Просечна тежина вертикалних пегли обично се креће између 1,5 и 3 килограма. Већина модела креће се управо у том распону. Ти лагани модели су класичне путне пегле, обично намењене за путовања и брзу употребу. Лако их спакујете у кофер између пешкира, несесера и гардеробе. Било да се ради о пословном путу или летовању, вертикална пегла одузеће вам мало времена и простора. Брзински пред излазак из апартмана или хотела, можете да пређете актуелну комбинацију и да увек изгледате затегнуто, дотерано, професионално. Ваша изгужвана верзија заувек ће избледети. Уређај који је савршен савезник на путовању. Користите га без оптерећења, не само на путу, него било где! А погледајте још 9 супер ствари, које вероватно нисте знали о путним пеглама.

Ипак, морамо напоменути да тежина може варирати у зависности од модела и додатних функција које пегла има. Тежи модели често су опремљени већим резервоарима за воду, али и додатним функцијама (различити нивои паре и специјални наставци за пеглање различитих тканина). Незграпније пегле нису толико погодне за ношење у руксацима и путним торбама.

Vertikalne pegle na paru
Вертикалне пегле на пару / Извор: Промо

Који су најбољи брендови пегли за вертикално пеглање?

Сада када сте већ мало загрејанији за производ који много тога олакшава, волели бисте да нађете за себе најбољи бренд, поуздан квалитет. Па да видимо онда који произвођачи се најбоље котирају на тржишту, и са каквим избором сигурно нећете погрешити.

1. Пхилипс

Пхилипс је познат по висококвалитетним уређајима за домаћинство. Њихове вертикалне пегле на пару нуде брзо загревање, снажан млаз паре и функције попут Easy Де-Цалц за једноставно уклањање каменца. Модели попут Пхилипс ГЦ362 су посебно популарни због своје ефикасности и трајности.

2. Russell Hobbs

Russell Hobbs вертикалне пегле на пару комбинују стил и функционалност. Карактеристике укључују брзо загревање, континуирани млаз паре и компактну величину, што их чини идеалним за мање просторе и брзу употребу. Њихови уређаји су познати по повољној цени и поузданости.

3. Тефал

Тефал нуди вертикалне пегле са напредним карактеристикама као што су функције против капања, брзо загревање и велики резервоар за воду. Њихови модели су дизајнирани за ефикасно уклањање набора са свих врста тканина, а Анти-Цалц систем помаже у одржавању уређаја.

4. Деерма

Деерма вертикалне пегле су познате по иновативном дизајну и приступачним ценама. Нуде добру комбинацију перформанси и једноставности употребе, са функцијама као што су брзо загревање и континуирани млаз паре. Идеалне су за свакодневну употребу и путовања.

5. Сенцор

Сенцор вертикалне пегле на пару нуде практичне карактеристике попут брзог загревања, аутоматског искључивања и великог резервоара за воду. Њихови уређаји су поуздани и једноставни за коришћење, са фокусом на сигурност и ефикасност.

Овде можете пронаћи широк избор пегли за вертикално пеглање, разних брендова и различитих ценовних рангова.

Табеларни приказ ценовног ранга и перформанси вертикалних пегли

Упоредили смо све битне перформансе које су кључне за доношење одлуке о куповини. Цена је многима пресудна, али пре коначног избор треба водити рачуна и о: брзини загревања, млазу паре, капацитету резервоара, о тканинама које се могу третирати и осталим додатним функцијама.

Ценовни ранг (РСД) Брзина загревања Млаз паре (г/мин) Капацитет резервоара (л) Тканине Функције за уклањање набора Систем за чишћење каменца
До 10.000 2 минута 100-120 Мањи (до 200мл) Памук, лан, свила, вуна Вертикално пеглање, Ецо режим Ручно чишћење
10.000 - 20.000 Мање од 2 минута 120-150 Средњи (200-300мл) Памук, лан, свила, вуна, синтетика Вертикално пеглање, Ецо режим, аутоматско искључивање Ручно/аутоматско чишћење
20.000 - 30.000 Мање од 2 минута 150-200 Већи (300-500мл) Памук, лан, свила, вуна, синтетика, кашмир Вертикално пеглање, Ецо режим, аутоматско искључивање, функција против капања Аутоматско чишћење, уложак против каменца
Преко 30.000 Мање од 1 минута 200 Велики (500мл и више) Све врсте тканина Вертикално пеглање, Ецо режим, аутоматско искључивање, функција против капања, променљиви млаз паре Аутоматско чишћење, уложак против каменца, систем самочишћења

Као што видимо из табеле, може се пронаћи решење за свачије потребе и џеп. Постоје повољни модели који подједнако раде посао и имају солидне перформансе. Како год да окренемо, исплати се пробати овај уређај, јер третира разне тканине и ослобађа вас на много начина.

Колико времена је потребно да се вертикална пегла на пару загреје?

Ово је сасвим легитимно питање, јер можда је процес пеглања кратак, а да је припрема необично дуга. Да ли вертикална пегла заиста штеди време? Одговор је: огромно ДА!

Већина вертикалних пегли на пару, отприлике 80-90%, се загрева за 30 секунди до 2 минута, што их чини веома брзим и ефикасним за употребу. Остатак, односно 10-20%, може захтевати дуже време загревања, у просеку 3 до 5 минута, што је обично случај код модела са већим резервоарима за воду или додатним функцијама. Најефикаснији модели, као што су Пхилипс ГЦ362 и Rowenta ИС6520, познати су по брзом загревању и високим перформансама. Све вертикалне пегле имају резервоар за воду, који је кључан за генерисање паре, али капацитет резервоара може варирати, што утиче на време загревања и трајање пеглања без потребе за допуњавањем. Да, тачно је да су вертикалне пегле практичније и да штеде време чак и код лошијих модела који се дуже загревају.

Да ли вертикалне пегле на пару могу користити обичну воду из славине?

Већина произвођача препоручује коришћење дестиловане воде, у вертикалним пеглама на пару - како би се спречило стварање каменца у уређају. Дестилована вода је вода која је прочишћена процесом дестилације, при чему су уклоњени минерали и нечистоће. Коришћење воде из славине, која садржи минерале, може довести до таложења каменца у резервоару и млазницама пегле, што може смањити њену ефикасност и на крају је оштетити. Потребно је неколико месеци редовне употребе са водом из славине да би се створио толики талог каменца да омета рад уређаја.

Интегрисани системи за уклањање каменца

Модели вертикалних пегли са системом за уклањање каменца, као што су Пхилипс Easy Де-Цалц и Rowenta ИС6200, често су скупљи, али пружају дуготрајну заштиту и лакше одржавање. Ови системи функционишу тако што аутоматски скупљају каменац у посебан контејнер или користе филтере који омекшавају воду, чиме се продужава век трајања пегле и одржава њена ефикасност.

Додатни филтери за прочишћавање воде

Филтери за системе за уклањање каменца код вертикалних пегли обично се додатно наплаћују. У стандардном паковању обично се добија један или два филтера, али то може варирати зависно од произвођача и модела пегле. Филтери за вертикалне пегле обично коштају између 1.100 и 3.300  динара по комаду, зависно од бренда и специфичног модела. Већина филтера траје између 3 и 6 месеци, зависно од учесталости употребе и квалитета воде која се користи. Неки произвођачи препоручују замену филтера након одређеног броја употреба, што је обично назначено у упутствима. Када купујете филтере, важно је осигурати да су компатибилни са вашим моделом пегле и да прате препоруке произвођача за оптималне резултате.

Да ли се приликом пеглања додирује тканина или се пегла са оптималне раздаљине?

Вертикалном пеглом на пару можете додиривати тканину, али је често довољно држати пеглу на малој раздаљини од тканине како би пара ефикасно уклонила наборе. Оптимална раздаљина зависи од врсте тканине и јачине паре, али обично се пегла држи неколико центиметара од одеће. У сваком случају, лагани додир пегле на тканини није штетан и може помоћи у постизању још бољих резултата, нарочито код тежих набора. Увек је најбоље пратити упутства произвођача за најбоље резултате.

Да ли су вертикалне пегле ефикасне за све врсте тканина?

Вертикалне пегле на пару су ефикасне за већину врста тканина, укључујући деликатне материјале попут свиле, лана, синтетичких материјала, као и теже тканине попут памука.

Сигурно сте се и ви наслушали прича да је свила тако суптилна да се ни под разно не треба третирати пеглом. То уопште није тачно! Пеглање свиле може протећи безбедно. Ипак, потребно је знати пар трикова како  би сеанса прошла нежно и без пехова. Пре него што почнете са пеглањем целокупне тканине, тестирајте пеглу на малом, скривеном делу свиле како бисте се уверили да пара не изазива оштећења или промене боје. А ево и трикова: свила мора бити мало влажна пре, а током пеглања подесите најнижу температуру. Још боље ако уређај поседује опцију хладне паре или специјални програм за деликатне тканине. Држите пеглу на оптималном растојању (неколико центиметара од тканине) и избегавајте директан контакт са свилом. Тако ћете засигурно избећи евентуална оштећења врелом паром. На тај начин, пара ће сама отклонити неравнине са висеће тканине. Препоручљиво је и коришћење неког заштитног материјала, попут микрофибер крпе, памука или газе. Уметните тај додатни слој између свиле и паре како бисте дупло осигурали осетљиву тканину од удара топлоте. Напослетку, оставите свилу да се потпуно осуши на вешалици, како би тканина задржала изгланцани облик.

Памук је потпуни контраст свили у процесу пеглања. Највиша температура је, штавише, неопходна за овај материјал како бисте најефикасније уклонили наборе. Осим тога температуру подесите на одговарајући ниво за памук за равномерни третман без оштећења. Континуирана пара интензивног млаза ће брже продреди кроз тканину, олабавити влакна и самим тим боље уклонити тврдокорне наборе. Растојање између пегле и памука мора бити знатно ближа него свили, али опет без директног контакта - због равномерног продора паре. То је посебно битно за теже и дебеле памучне комоде. Такође, ваљало би да памучна тканина буде претходно навлажнена, а пожељно је и прскање водом из распршивача с времена на време током самог процеса. Док пеглате, повуците тканину и држите је благо затегнутом, да се не би правиле нове неравнине. У те сврхе можете искористити даску за пеглање, иако је реч о вертикалној пегли. Зашто? Управо да би се избегло гужвање и да би памук био “под конац”, затегнут као војнички кревет. И на крају, потези пеглом морају бити брзи и кратки, како се парни млаз не би дуго задржавао на једном месту.

Vertikalne pegle na paru
Вертикалне пегле на пару / Извор: Промо

Да ли вертикалне пегле раде на џинсу/фармеркама?

Да, вертикалном пеглом на пару се може третирати и популарни џинс, односно фармерке или чак тексас јакне. Али потребно је неколико додатних корака за оптималне резултате. Џинс је тежа тканина која захтева високу температуру паре, како би уклањање неравнина било ефикасно. Пре пеглања иштрцајте фармерке распршивачем за ефикаснији учинак. Пегла са опцијом подешавања температуре и интензитета паре је најбоље решење. Држите пеглу близу тканине за дубоко продирање паре кроз материјал. За џинс је, за разлику од памука, пожељно вишеструко прелажење преко истог места како би изгужвани делови нестали. Вертикална пегла је изузетно практична, штеди време и олакшава процес. Џинс на дасци за пеглање је много компликованија процедура од џинса на чивилуку. А учинак је исти, ако не и бољи - добићете уредне и глатке фармерке за свега неколико минута!

Како очистити пеглу на пару за вертикално пеглање?

Вертикалне пегле на пару треба редовно чистити према упутствима произвођача, која најчешће налажу пражњење резервоара за воду након сваке употребе како би се спречило накупљање каменца. Произвођачи често препоручују коришћење специјалних раствора за уклањање каменца, као што су мешавине воде и сирћета или комерцијални декалцификатори, за периодично чишћење унутрашњих делова пегле. 

Модели са функцијом самочишћења, као што су Пхилипс Easy Де-Цалц или Rowenta Анти-Цалц, имају интегрисане системе који аутоматски уклањају каменац, олакшавајући одржавање и продужавајући век трајања уређаја. Редовно одржавање према овим смерницама осигурава оптималне перформансе пегле и спречава кварове изазване накупљањем каменца.

Пеглањем против депресије

А сада будите искрени! Мислите ли да наизглед досадне кућне обавезе могу имати лековито дејство? Признајте да не. И да често гледате само како да ескивирате усисавање, прање судова и брисање прашине. Међутим, један психолог од ауторитета појаснио је да једноставни, репетативни задаци попут пеглања побољшавају ментално здравље и у значајној мери могу ублажити наталожен стрес. Чланком на “Daily mail” порталу, аустријски академик Нилс Бирбаумер потврђује ту теорију. Он пише да у савременом темпу живота превише оверхинкујемо о разним горућим проблемима, тако да нам је често потребно неко спасоносно “дугме за искључивање”. Да се искључимо, одуземо гас, убацимо у лер, пустимо мозак “на испашу”… Назовите то како год хоћете. А управо у томе нам помажу банални, механички задаци са пуно понављања. Пеглање је прототип таквог једног задатка. Испробајте, јер академик тврди да гуши депресију, јача имуни систем и генерално повећава осећај благостања. Ослободите своје мисли док пеглом прелазите преко изгужваних кошуља. Допустите им да буду слободне и креативне, растерећене од свакодневних брига. Осећај сатисфакције када видите да је цео ормар уредан је непроцењив, а притом ћете уштедети на хемијском чишћењу. Win-Win комбинација.

Вртоглави раст тржишта вертикалних пегли у наредној деценији

Сви савремени бизниси пажљиво одмеравају и планирају стратегије за пласман вертикалних пегли на веома сложеном и варљивом тржишту. Предузетници и произвођачи ових уређаја непрекидно прате актуелне тенденције, имплементирају најновије трендове, ослушкују потребе потрошача и прислушкују конкурентске кораке.

Детаљни извештај каже да је глобално тржиште вертикалних пегли на пару (преносивих пароброда) процењено на 2.29 милијарди америчких долара у протеклој 2023. години, са очекивањем да ће достићи скоро 4 милијарди долара до 2032. године. То значи да ће бележити раст по просечној годишњој стопи (ЦАГР) од 4.8% током овог периода. Све ово нам говори да су вертикалне пегле дефинитивно уређај будућности и да су га корисници широм планете препознали као спасоносни на много нивоа.

Ова предикција указује на стабилан раст тржишта, подстакнут повећаном потражњом за практичним и ефикасним решењима за негу одеће, посебно међу потрошачима који траже еколошки прихватљивије алтернативе традиционалном пеглању.

Закључак: Изум који олакшава живот штедећи све драгоцене ресурсе

Економисање ресурсима је неспорно битно у данашњем свету. А вертикална пегла дефинитивно штеди ресурсе: и новац и простор и време. Не само да лечи депресију, него подиже укупан квалитет живота својом функционалношћу. Нека постане део ваше свакодневице и уверићете се и сами. Преносива и ефикасна, мобилна и исплативија, уз неосетан напор. Добра за поклон драгим људима. Гломазни уређаји вам не требају. Скупљи су, компликованији… Можда смо управо због њих замрзели редовне кућне обавезе. Сви тежимо за стварима које нам олакшавају живот, а теже ствари остављамо иза нас. Зато су вертикалне пегле наша данашњица и сутрашњица, а класичне какве смо досад познавали  неумитно ће постати музејски експонати, баш као и оне гвоздене пегле наших прабака, од којих је све почело.

 

Цеца у ИЗАЗОВНОМ црвеном стајлингу са ДУБОКИМ ДЕКОЛТЕОМ - Засенила све, на њој један детаљ кошта 5.500 евра
Ceca Ražnatović

Цеца у ИЗАЗОВНОМ црвеном стајлингу са ДУБОКИМ ДЕКОЛТЕОМ - Засенила све, на њој један детаљ кошта 5.500 евра

16.09.2024. 19:50
ПОПЛАВЕ У ЕВРОПИ! Пуцају бране, Аустрија и Пољска под водом - Катаклизме с временом су ТЕК ПОЧЕТАК, ПОТОПИ БИБЛИЈСКИХ РАЗМЕРА нас УСКОРО очекују, језива ПРЕДВИЂАЊА
Poplave

ПОПЛАВЕ У ЕВРОПИ! Пуцају бране, Аустрија и Пољска под водом - Катаклизме с временом су ТЕК ПОЧЕТАК, ПОТОПИ БИБЛИЈСКИХ РАЗМЕРА нас УСКОРО очекују, језива ПРЕДВИЂАЊА

16.09.2024. 19:33
Лекари је МУЧИЛИ, тровали храном и држали у соби са ПАЦОВИМА док се лечила од зависности - Једну од најлепших глумица ЗАОВА стрпала у ЛУДНИЦУ, окренула се Богу па ТРАГИЧНО СКОНЧАЛА
Frensis Farmer

Лекари је МУЧИЛИ, тровали храном и држали у соби са ПАЦОВИМА док се лечила од зависности - Једну од најлепших глумица ЗАОВА стрпала у ЛУДНИЦУ, окренула се Богу па ТРАГИЧНО СКОНЧАЛА

16.09.2024. 18:58
НАЈКРАЋИ БРАК икада! Овај пар је у браку био СВЕГА 3 МИНУТА, разлог развода је једна МЛАДОЖЕЊИНА реченица

НЕВЕРОВАТНО

Razvod

НАЈКРАЋИ БРАК икада! Овај пар је у браку био СВЕГА 3 МИНУТА, разлог развода је једна МЛАДОЖЕЊИНА реченица

16.09.2024. 18:58
Лекари је МУЧИЛИ, тровали храном и држали у соби са ПАЦОВИМА док се лечила од зависности - Једну од најлепших глумица ЗАОВА стрпала у ЛУДНИЦУ, окренула се Богу па ТРАГИЧНО СКОНЧАЛА
Frensis Farmer

Лекари је МУЧИЛИ, тровали храном и држали у соби са ПАЦОВИМА док се лечила од зависности - Једну од најлепших глумица ЗАОВА стрпала у ЛУДНИЦУ, окренула се Богу па ТРАГИЧНО СКОНЧАЛА

16.09.2024. 18:58
Цеца у ИЗАЗОВНОМ црвеном стајлингу са ДУБОКИМ ДЕКОЛТЕОМ - Засенила све, на њој један детаљ кошта 5.500 евра
Ceca Ražnatović

Цеца у ИЗАЗОВНОМ црвеном стајлингу са ДУБОКИМ ДЕКОЛТЕОМ - Засенила све, на њој један детаљ кошта 5.500 евра

16.09.2024. 19:50
ПОПЛАВЕ У ЕВРОПИ! Пуцају бране, Аустрија и Пољска под водом - Катаклизме с временом су ТЕК ПОЧЕТАК, ПОТОПИ БИБЛИЈСКИХ РАЗМЕРА нас УСКОРО очекују, језива ПРЕДВИЂАЊА
Poplave

ПОПЛАВЕ У ЕВРОПИ! Пуцају бране, Аустрија и Пољска под водом - Катаклизме с временом су ТЕК ПОЧЕТАК, ПОТОПИ БИБЛИЈСКИХ РАЗМЕРА нас УСКОРО очекују, језива ПРЕДВИЂАЊА

16.09.2024. 19:33
ПЕЧЕНА паприка и на шпорету са РАВНОМ плочом? Могуће је! Овај ТРИК са ТикТока стварно РАДИ, никад ЛАКШЕ до укусне зимнице
Pečena paprika

ПЕЧЕНА паприка и на шпорету са РАВНОМ плочом? Могуће је! Овај ТРИК са ТикТока стварно РАДИ, никад ЛАКШЕ до укусне зимнице

16.09.2024. 17:50
СКАНДАЛ! НАПАДНУТ ВИСОКИ СРПСКИ ДИПЛОМАТА Албанци чули да прича наш језик, па НАСРНУЛИ НА ЊЕГА - један од нападача покушао да побегне
najnovija vest, najnovija

СКАНДАЛ! НАПАДНУТ ВИСОКИ СРПСКИ ДИПЛОМАТА Албанци чули да прича наш језик, па НАСРНУЛИ НА ЊЕГА - један од нападача покушао да побегне

16.09.2024. 20:06
ДА ЛИ СЕ УВОДИ ВИЗНИ РЕЖИМ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ?! Нове мере контроле граница у Немачкој ступиле на снагу, а ево шта то значи за наше грађане - од једног сценарија сви страхују, а ово је ПРАВА ИСТИНА
Granica

ДА ЛИ СЕ УВОДИ ВИЗНИ РЕЖИМ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ?! Нове мере контроле граница у Немачкој ступиле на снагу, а ево шта то значи за наше грађане - од једног сценарија сви страхују, а ово је ПРАВА ИСТИНА

16.09.2024. 20:27
Сателитски снимци откривају како се АПОКАЛИПТИЧНИ ЦИКЛОН САДА КРЕЋЕ: Делови Европе разорени, а ево како ће до поноћи бити у Србији - пљуштаће у овим деловима земље
vremenska prognoza

Сателитски снимци откривају како се АПОКАЛИПТИЧНИ ЦИКЛОН САДА КРЕЋЕ: Делови Европе разорени, а ево како ће до поноћи бити у Србији - пљуштаће у овим деловима земље

16.09.2024. 18:49
Преминуо познати глумац - Балкан остао без своје легенде
Preminuo glumac

Преминуо познати глумац - Балкан остао без своје легенде

16.09.2024. 20:01