ОРИГИНАЛАН рецепт за слаткиш из снова: Направите њујоршки чизкејк
Сви га обожавају!
Колач који је постао планетарно популаран захваљујући америчким филмовима.
Ако сте СТВАРНО решили да ове године изгледате боље него икад, урадите ОВО и нећете одустати
Оне ће бити најкопиранији модел: Представљамо вам новогодишње штикле Кристијан Лобутин
Брзи ручак за целу породицу: Мусака од броколија и шунке (РЕЦЕПТ)
Иако многи мисли да је Америка колевка ове посластице која комбинује посебну врсту сира и кекс, чизкејк заправо потиче из античке Грчке...
- 150 г кекса по избору
- 100 г путера
- 1 кашика шећера
- 750 г пуномасног сирног намаза
- 100 г киселе павлаке са 20 % м.м.
- 1 кесица ванилин шећера
- 3 кашике лимуновог сока
- нарендана кора 1 лимуна
- 4 већа јаја
- 3 кашике скробног брашна
- 175 г шећера
Кекс самлети и помешати са шећером и омекшалим путером. Смесу истрести у тепсију, поравнати и ставити у фрижидер. Сирни намаз ручно измешати с киселом павлаком, соком и наренданом кором од лимуна. У другој посуди варјачом пенасто умутити јаја са шећером, ванилин шећером и скробним брашном.
Затим, сјединити те две смесе, добро промешати варјачом и излити на подлогу од кекса. Ставити да се пече у претходно загрејаној рерни на 200 степени Ц, 15 минута. Затим, смањити температуру на 140-150 степени Ц (без отварања рерне) и пећи још неких 50 минута до сат времена (док колач не буде више желатинаст на додир).
Колач извадити из рерне и оставити да се охлади, а затим ставити у фрижидер до служења. По жељи, прелити воћним сирупом или украсти кришкама поморанџе.