Прави специјалитет: Посна сарма са сувим шљивама (РЕЦЕПТ)
18.04.2020.
21:20
Коментари (0)
Невероватно.
Овакве сарме још нисте пробали!
Савршени оброк за тили час: Пилетина са преливом и белим луком (РЕЦЕПТ)![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/2014/12/14/profimedia-0168650065.jpg?itok=4xgEiUjk)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/2014/12/14/profimedia-0168650065.jpg?itok=4xgEiUjk)
Савршени оброк за тили час: Пилетина са преливом и белим луком (РЕЦЕПТ)
Супер трик за шарање ускршњих јаја: Неодољиве туфнице на два једноставна начина!![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/520/uskrsnja-jaja.jpg?itok=XcjJCHXq)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/520/uskrsnja-jaja.jpg?itok=XcjJCHXq)
Супер трик за шарање ускршњих јаја: Неодољиве туфнице на два једноставна начина!
Потребно је:
- 1 главица киселог купуса
- 1 главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 1 већи кромпир
- 200 гр опраног пиринча
- 2 кашике ајвара
- мало сувих шљива
- алева црвена паприка
- туцана паприка љута
- бибер..со
- уље
- ловоров лист
- 4-5 чена белог лука
Припрема:
Испржити на уљу сецкан црни лук и нарендану шаргарепу. У то додати рендан кромпир и пиринач. Додати ајвар, алеву паприку, туцану паприку бибер со, и део белог лука. Све измешати.
Лист одвојити од купуса скинути коренчиће и завијати сарму.
Ређати у дубљу шерпу усправно сарме у средину.
Ставити остатак купуса на коцке преко њега ставити мало ајвара, сувих шљива и уља и још мало белог лука.
Побацати и преко сарме ловоров лист. Налити и крчкати око 2,5 сата. Фантастична сарма. Пријатно уживајте.
ДОМАЋИ КВАСАЦ БОЉИ ОД КУПОВНОГ: Рецепт наших бака за најздравије тесто!![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/09/03/profimedia-0009456917.jpg?itok=her8oXUW)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/09/03/profimedia-0009456917.jpg?itok=her8oXUW)
ДОМАЋИ КВАСАЦ БОЉИ ОД КУПОВНОГ: Рецепт наших бака за најздравије тесто!
Једноставно и укусно: Хрскава пита са сиром и празилуком (РЕЦЕПТ)![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/10/17/pita-trougao-kockica.jpg?itok=MyCxJRIQ)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/10/17/pita-trougao-kockica.jpg?itok=MyCxJRIQ)
Једноставно и укусно: Хрскава пита са сиром и празилуком (РЕЦЕПТ)
Само се на први мах чини да је компликовано: Поховани карфиол са белим луком и павлаком у рерни![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2017/08/27/profimedia-0341484015.jpg?itok=bjnMTO5H)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2017/08/27/profimedia-0341484015.jpg?itok=bjnMTO5H)
Само се на први мах чини да је компликовано: Поховани карфиол са белим луком и павлаком у рерни
Како да избелите јаја? Супер трик да буду савршена за фарбање и украшавање![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/520/jaja-vaskrs.jpg?itok=u1fnO1eY)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/520/jaja-vaskrs.jpg?itok=u1fnO1eY)
Како да избелите јаја? Супер трик да буду савршена за фарбање и украшавање
Ручак по грчком рецепту: Пилетина са лимуном и кускусом![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/330764/profimedia-0255182506.jpg?itok=T37V-217)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/330764/profimedia-0255182506.jpg?itok=T37V-217)
Ручак по грчком рецепту: Пилетина са лимуном и кускусом