ПРЕСОЛИЛИ СТЕ РУЧАК? ОВЕ намирнице ће вам помоћи да ПОПРАВИТЕ штету за само пар секунди
Постоји решење.
Није ретка појава да вам, на овај или онај начин, из бочице за со у ручак "излети" већа количина него што сте планирали.
БРЗО И ЛАКО: Ова намирница ће очистити МРЉЕ ОД КАФЕ за трен ока!
Најлакше је испрати намирнице, куване на пари у пресланој води или месо које је предуго стајало у сланој маринади.
ПРВО ЈАЈЕ ОФАРБАЈТЕ У ЦРВЕНО: Шта је чуваркућа и шта радимо са оном од прошле године!
Али када је јело већ готово, на располагању су вам друге опције.
Ако су супа или гулаш сувише слани, додајте мало воде или кокосовог млека. Кад то није могуће јер ће јело бити сувише течно, додајте кромпир исечен на мање комаде. За ову сврху може послужити и пиринач или мало брашна, кључ је у скробу који упија со.
Ако је у питању чорба, додајте мало неутралне павлаке или помешајте киселу павлаку и јогурт, па убаците на крају кувања или пре служења.
Некад је добар избор мало лимуновог сока чија би киселина требало да неутралише претерано слан укус. Ако немате лимуна, додајте мало благог сирћета.
12 знакова да са колегом с посла нисте само блиски, већ сте тотално "пали" на њега!
У исте сврхе могу да послуже шећер или мед, али не претерујте, јер можете да постигнете контра-ефекат. Сигурна опција је да на кашичицу ставите мало шећера, држите је неколико минута на пари изнад шерпе, али без сипања у јело.
Млади лук даје ДОБАР УКУС, али и оставља непријатан ЗАДАХ, ипак постоји РЕШЕЊЕ
Ако сте купили преслану сланину, пршуту или шунку, покријте их мокром крпом која би требало да упије бар део соли.
Решење за преслане шницле је сос благог укуса.