Шта је то што свака породица има на ускршњој трпези, а нису јаја?
Нека се сви заједно “друже” на нашим ускршњим трпезама и допринесу, сваки на свој начин, да и овај породични празник буде весео и незабораван
Роштиљ? Печење? Бакина погача и мамина торта? Салата са преливом који се прави по рецепту који се чува као породично благо?
Све се то подразумева на ускршњој трпези али није одговор на питање из наслова. Зато ћемо вам мало помоћи: кремасто је, има боју сунца, а мирише на лепе успомене и нове планове. Укус је неодољив, толико да га желимо у сваком оброку – од доручка до вечере, али и за ужину.
Погађате? Да, наравно да је реч о Дијамант мајонезу!
То је онај састојак који попут неке мистичне формуле старог алхемичара чини да свака трпеза постане дијамантска и то још од давне 1988. године када је направљен први Дијамант мајонез. Током протекле 33 године много тога се променило, али мајонез је остао исти: прави се по традиционалном рецепату без конзерванса, од свежих јаја и висококвалитетног сунцокретовог уља.
Најпопуларнији је и даље Classic, мада су и остали чланови ове неодољиве дружине такође веома тражени: Light, Сланиница, Урнебес, Млади Лук. Сваки од њих има своју јединствену улогу у стварању неодољивих ђаконија, па је тешко изабрати фаворита.
Light мајонез је верни савезник оних који воде рачуна о уносу калорија јер садржи мањи проценат уља од традиционалног мајонеза. Сланиница мајонез својим именом говори све и никога не оставља равнодушним. Урнебес и Млади Лукс су пикантни и незаобилазни у свакој салати, али и као намаз уз пецива и месо.
Избор је одличан и заиста није лако одабрати један омиљени Дијамант мајонез. Зато, хајде да уживамо у сваком по мало, или мало више. Нека се сви заједно “друже” на нашим ускршњим трпезама и допринесу, сваки на свој начин, да и овај породични празник буде весео и незабораван.