Не морате више да се одричете ОМИЉЕНЕ ВЕЧЕРЕ: Смањите КАЛОРИЈЕ У ТЕСТЕНИНИ - да, и то је могуће!
За овај генијални трик треба само 15 минута
Тестенина је омиљено јело или прилог широм света, због своје доступности, цене и осећаја ситости који пружа. Ипак, доста је калорична, па се препоручује да је не једете често уколико желите да сачувате витку линију.
Колико год укусна била, тестенина је сама по себи шкроб, који није добар за организам. 100 грама тестенине садржи око 390 калорија, а већину тога чини скроб, који се у људском организму претвара у шећер, односно "складишти" као сало.
Ипак, научници имају добру вест за све љубитеље тестенине - постоји начин да се смањи број калорија у њој!
Све што треба да учините јесте да је не једете одмах након кувања, већ да је охладите, па поновно загрејете!
Ово откриће је заправо само случајан закључак до којег се дошло током експеримента у емисији Труст Ме, И’м а доцтор (Веруј ми, ја сам доктор).
У њој су испитаницима давали тестенину, а након тога им мерили ниво шећера у крви сваких 15 минута.
Они који су јели свеже скувану тестенину имали су чак двоструко већи ниво шећера у крви, у односу на оне који су јели исте количине тестенине која је прво била охлађена, а потом подгрејана.
Нећете веровати шта ће се ДЕСИТИ ако будете ваљали ЧЕН БЕЛОГ ЛУКА пола сата по УСТИМА!
БОЈА УРИНА много говори о здрављу: Ако имате ову нијансу мокраће, ОДМАХ ИДИТЕ КОД ЛЕКАРА
Да ли твој мушкарац само ЗАДОВОЉАВА НАГОН или ВОДИ ЉУБАВ СА ТОБОМ? Разлика је ОГРОМНА
[[нид:2366287]
- Након поновног загреавања, скроб у тестенини се више понаша као онај у махунаркама, бананама или зобу - истакао је доктор Крис ван Талекен, који је и заслужан за необично, али важно откриће.
Другим речима, подгрејани остаци ручка или вечере, барем када је реч о тестенини, су пуно здравија опција. На тај начин смањује се ризик од дијабетеса, али и дебљања.