УПОЗОРЕЊЕ: Овако не смете одмрзавати пилетину ни остало месо пре кувања!
Ово сигурно нисте знали!
Да ли сте и ви међу највећим бројем домаћица које пилеће месо одмрзавају тако што га оставе на кухињском пулту да се отопи на собној температури?
Ако јесте, имамо лошу вест за вас - ово је нешто најгоре што можете да урадите када је одмрзавање пилетине у питању!
Наиме, када месо дуго стоји на собној температури, стварање бактерија је неизбежно, а оне се даље преносе на ваше руке, кухињске крпе, посуђе и могу да изазову опасне болести.
МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Пилетина у рерни на ГРЧКИ НАЧИН - рецепт од кога ће вам ВОДА поћи на УСТА!
Драматично УПОЗОРЕЊЕ стручњака: Пилетина пуна отрова који ИЗАЗИВАЈУ рак?!
ЛАКО И УКУСНО: Најхрскавија ПОХОВАНА ПИЛЕТИНА коју сте икада ПРОБАЛЕ!
Још један катастрофалан начин одмрзавања пилетине је у микроталасној пећници, јер осим што превисока температура погодује развоју бактерија, успут ћете и уништити текстуру меса.
То се дешава јер се месо не одмрзава равномерно, што ће се на крају одразити и на укус.
Најбоље што можете да урадите јесте да вече пре него што ћете спремати пиле, месо преместите у фрижидер.
Постоји и бржа метода - пилетину ставите у пластичну кесу, добро завежите, а потом кесу ставите у посуду са хладном водом. Важно је да вода не дође у директан додир са месом, а ни по коју цену не користите врућу или топлу воду, већ искључиво хладну.
Можда нисте знали, али ако баш немате времена, уопште не морате ни да одмрзавате пилетину!
ЛАЖУ НАС: Пилетина коју једемо нема укус пилетине!
ЖЕЛИТЕ ВИТКУ ЛИНИЈУ БЕЗ МУКЕ? Скините вишак килограма уз помоћ ДИЈЕТЕ од 30 дана!
СКАНДАЛОЗНО! После јаја, Холандија тестира и ПИЛЕЋЕ МЕСО!
Зачините је и ставите у рерну или на кување као и обично и све ће бити исто као и када је месо одмрзнуто, само што ће термичка обрада морати да траје дупло дуже.
Овај начин припреме не препоручује са само када је у питању пржење, јер ће стално отпуштати воду и прскати на све стране, а због влаге неће моћи ни да се ухвати корица.
Најбоље да овај метод користите када припремате јела која се иначе дуго кувају или пеку, попут гулаша.