UPOZORENJE: Ovako ne smete odmrzavati piletinu ni ostalo meso pre kuvanja!
Ovo sigurno niste znali!
Da li ste i vi među najvećim brojem domaćica koje pileće meso odmrzavaju tako što ga ostave na kuhinjskom pultu da se otopi na sobnoj temperaturi?
Ako jeste, imamo lošu vest za vas - ovo je nešto najgore što možete da uradite kada je odmrzavanje piletine u pitanju!
Naime, kada meso dugo stoji na sobnoj temperaturi, stvaranje bakterija je neizbežno, a one se dalje prenose na vaše ruke, kuhinjske krpe, posuđe i mogu da izazovu opasne bolesti.
MORATE DA PROBATE: Piletina u rerni na GRČKI NAČIN - recept od koga će vam VODA poći na USTA!
Dramatično UPOZORENJE stručnjaka: Piletina puna otrova koji IZAZIVAJU rak?!
LAKO I UKUSNO: Najhrskavija POHOVANA PILETINA koju ste ikada PROBALE!
Još jedan katastrofalan način odmrzavanja piletine je u mikrotalasnoj pećnici, jer osim što previsoka temperatura pogoduje razvoju bakterija, usput ćete i uništiti teksturu mesa.
To se dešava jer se meso ne odmrzava ravnomerno, što će se na kraju odraziti i na ukus.
Najbolje što možete da uradite jeste da veče pre nego što ćete spremati pile, meso premestite u frižider.
Postoji i brža metoda - piletinu stavite u plastičnu kesu, dobro zavežite, a potom kesu stavite u posudu sa hladnom vodom. Važno je da voda ne dođe u direktan dodir sa mesom, a ni po koju cenu ne koristite vruću ili toplu vodu, već isključivo hladnu.
Možda niste znali, ali ako baš nemate vremena, uopšte ne morate ni da odmrzavate piletinu!
LAŽU NAS: Piletina koju jedemo nema ukus piletine!
ŽELITE VITKU LINIJU BEZ MUKE? Skinite višak kilograma uz pomoć DIJETE od 30 dana!
SKANDALOZNO! Posle jaja, Holandija testira i PILEĆE MESO!
Začinite je i stavite u rernu ili na kuvanje kao i obično i sve će biti isto kao i kada je meso odmrznuto, samo što će termička obrada morati da traje duplo duže.
Ovaj način pripreme ne preporučuje sa samo kada je u pitanju prženje, jer će stalno otpuštati vodu i prskati na sve strane, a zbog vlage neće moći ni da se uhvati korica.
Najbolje da ovaj metod koristite kada pripremate jela koja se inače dugo kuvaju ili peku, poput gulaša.