Укуснији СЛАТКИШ нисте пробали! Ултракремасти БИСКВИТ КОЛАЧ чији се укус и мирис не заборављају (РЕЦЕПТ)
22.08.2023.
08:40
Коментари (0)
Рецепт за чувени колач с меканим бисквитом и кремастим филом
Потребно је:
За бели надев:
- 600 мл млека
- 3 касике шећера
- 2 пудинга од слатке павлаке
- 2 ванилин шећера
СИРОТИЊСКА МУСАКА БЕЗ МЕСА - оброк за МАЛЕ ПАРЕ готов за само пола сата одушевиће све укућане (РЕЦЕПТ)
СИРОТИЊСКА МУСАКА БЕЗ МЕСА - оброк за МАЛЕ ПАРЕ готов за само пола сата одушевиће све укућане (РЕЦЕПТ)
Као да су ОД МЕСА! Направите пљескавице од тиквица по рецепту из бакине кухиње (ВИДЕО)
Као да су ОД МЕСА! Направите пљескавице од тиквица по рецепту из бакине кухиње (ВИДЕО)
За бисквит:
- 4 јаја
- 4 кашике шећера
- 4 кашике брашна
- 1 пуна кашика какаа
- 50 мл уља
- 1 прашак за пециво
Воће:
300 гр смокви зрелих
Припрема:
У млеко додати шећер, ванилин шећер, па скувати пудинг и добро га охладити. Умутити јаја са шећером, додати просејано брашно са какаом и прашком за пециво. Додати уље и све добро изједначити најбоље миксером лагано. Сипати у плех подмазан и посут брашном Кашиком вадити прохлађен пудинг и стављати у тесто густо, једно до другога. У сваки пудинг убацити смокву којој сте одсекли врх и засекли је у облику крстића. Притисните до дна да урони у тесто. Пећи на 180 степени Ц 45 минута. Колач се не сме вадити из калуп док се потпуно не охлади. Посути ванилин и прах шећером.