Ukusniji SLATKIŠ niste probali! Ultrakremasti BISKVIT KOLAČ čiji se ukus i miris ne zaboravljaju (RECEPT)
22.08.2023.
08:40
Komentari (0)
Recept za čuveni kolač s mekanim biskvitom i kremastim filom
Potrebno je:
Za beli nadev:
- 600 ml mleka
- 3 kasike šećera
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 2 vanilin šećera
SIROTINJSKA MUSAKA BEZ MESA - obrok za MALE PARE gotov za samo pola sata oduševiće sve ukućane (RECEPT)
SIROTINJSKA MUSAKA BEZ MESA - obrok za MALE PARE gotov za samo pola sata oduševiće sve ukućane (RECEPT)
Kao da su OD MESA! Napravite pljeskavice od tikvica po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)
Kao da su OD MESA! Napravite pljeskavice od tikvica po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 1 puna kašika kakaa
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Voće:
300 gr smokvi zrelih
Priprema:
U mleko dodati šećer, vanilin šećer, pa skuvati puding i dobro ga ohladiti. Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Dodati ulje i sve dobro izjednačiti najbolje mikserom lagano. Sipati u pleh podmazan i posut brašnom Kašikom vaditi prohlađen puding i stavljati u testo gusto, jedno do drugoga. U svaki puding ubaciti smokvu kojoj ste odsekli vrh i zasekli je u obliku krstića. Pritisnite do dna da uroni u testo. Peći na 180 stepeni C 45 minuta. Kolač se ne sme vaditi iz kalup dok se potpuno ne ohladi. Posuti vanilin i prah šećerom.