МУСАКА НА НОВ НАЧИН: Због овог РЕЦЕПТА ћете морати да спремате дуплу количину - ево у чему је ТРИК (РЕЦЕПТ)
Најслађе је код баке!
Мусака је једно од омиљених јела на српским трпезама, има кромпира, меса, јаја - просто комплетан оброк без превише мучења.
Међутим, мусака понекад испадне жилава и сува, те чим се охлади постане нејестива, ипак ми смо открили које то намирнице треба додати како би ваша мусака и сутрадан била не само јестива, већ и врло укусна!
ОТПУШИТЕ ОДВОД ЗА САМО 3 СЕКУНДЕ: Уз овај ЈЕДНОСТАВАН САСТОЈАК који сви имате у кухињи решите се запушених цеви
ЈАРАЦ има проблеме у комуникацији, а ОВАН бере плодове свог рада: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 30.01
Ако је ОН рођен у ИСТОМ хороскопском ЗНАКУ као ТИ: Ево колико је успешна веза код оваквог подударања
Потребно је:
- 600 гр кромпира
- 250 гр млевеног меса
- 50 гр кулена
- 50 гр суве сланине
- 100 гр шунке
- 1 главица црног лука
- уље
- бели сук 2 чена
- млевена црвена паприка
- мало сувог зачина или соли
- бибер млевен
Прелив:
- 2 јаја
- 1 пуна кашика киселе павлаке
- 200 мл млека или јогурта
Припрема:
Кромпир очистити, опрати па исечи на кругове танко. Лук исећи ситно пропржити са сецканом сланином и куленом. Додати месо и шунку сецкану па добро испржити.
Додати сецкан бели лук, млевену паприку, бибер (може и першунов лист), све изједначити, па додати зачин или со .
Тепсију или ђувеч премазати уљем па поређати пола кромпира, па убацити пржено месо целу количину, а затим прекрити остатком кромпира.
Прелити са 200 мл млека или јогурта умућена са два јаја.
Пећи на 220 степени Ц око 45-50 минута да лепо зарумени.