MUSAKA NA NOV NAČIN: Zbog ovog RECEPTA ćete morati da spremate duplu količinu - evo u čemu je TRIK (RECEPT)
Najslađe je kod bake!
Musaka je jedno od omiljenih jela na srpskim trpezama, ima krompira, mesa, jaja - prosto kompletan obrok bez previše mučenja.
Međutim, musaka ponekad ispadne žilava i suva, te čim se ohladi postane nejestiva, ipak mi smo otkrili koje to namirnice treba dodati kako bi vaša musaka i sutradan bila ne samo jestiva, već i vrlo ukusna!
OTPUŠITE ODVOD ZA SAMO 3 SEKUNDE: Uz ovaj JEDNOSTAVAN SASTOJAK koji svi imate u kuhinji rešite se zapušenih cevi
JARAC ima probleme u komunikaciji, a OVAN bere plodove svog rada: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 30.01
Ako je ON rođen u ISTOM horoskopskom ZNAKU kao TI: Evo koliko je uspešna veza kod ovakvog podudaranja
Potrebno je:
- 600 gr krompira
- 250 gr mlevenog mesa
- 50 gr kulena
- 50 gr suve slanine
- 100 gr šunke
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- beli suk 2 čena
- mlevena crvena paprika
- malo suvog začina ili soli
- biber mleven
Preliv:
- 2 jaja
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 200 ml mleka ili jogurta
Priprema:
Krompir očistiti, oprati pa iseči na krugove tanko. Luk iseći sitno propržiti sa seckanom slaninom i kulenom. Dodati meso i šunku seckanu pa dobro ispržiti.
Dodati seckan beli luk, mlevenu papriku, biber (može i peršunov list), sve izjednačiti, pa dodati začin ili so .
Tepsiju ili đuveč premazati uljem pa poređati pola krompira, pa ubaciti prženo meso celu količinu, a zatim prekriti ostatkom krompira.
Preliti sa 200 ml mleka ili jogurta umućena sa dva jaja.
Peći na 220 stepeni C oko 45-50 minuta da lepo zarumeni.