Чоколада може да помогне да ЖИВИТЕ ДУЖЕ, само треба да је комбинујете са ОВИМ суплементом!
Лепе вести за све сладокусце.
Конзумирање чоколаде и кафе или чаја помаже да дуже живите, показало је ново истраживање Универзитета "Ерланген–Нуремберг".
Ипак, постоји једна цака - чоколаду и чај или кафу би требало да комбинујете са суплементима цинка, који активира супстанцу која успорава старење.
НЕ ЗАНЕМАРУЈТЕ БОЛ У ЖЕЛУЦУ! Ево КАДА морате хитно да РЕАГУЈЕТЕ: Ови симптоми су веома ОПАСНИ!
На овај начин се преокреће "унутрашњи" стрес који се природно накупља током година, а који се повезује са различитим болестима - од канцера до Alchajmera.
Немачки научници истичу да је цинк релативно безбедан суплемент, чак и ако се узима у већим дозама, те да би га требало узимати редовно, да би се успорило старење.
Пијете кафу одмах након буђења? Ево шта то ради вашем организму!
Чоколада, вино, кафа и чај садрже антиоксиданте полифеноле, који спречавају оштећења ћелија. Научници из Немачке су утврдили да цинк активира компоненту у полифенолима. Када се та компонента активира, она онде штити од гаса који као "отпад" производе ћелије. Овај гас може да оштети ДНК и да доведе до оксидативног стреса, који убрзава старење, преноси Дејли Мејл.
Такође, повезује се и са запаљењем које онда узрокује канцер и дегенеративне болести попут Alchajmera.
Софија Вергара ПРЕПОРУЧУЈЕ спавање у брусу, а ево ДА ЛИ је то заправо паметна идеја!
Полифеноли сами не могу да победе овај штетни гас, али када се комбинују са цинком, стварају такозвани мега комплекс.
Стручњаци истичу да је цинк као суплемент много безбеднији од бакра или гвожђа, односно може да се толерише у већим дозама када доводи зглавном само до мучнине и евентуалне промене укуса.
Посебно саветују да се цинк конзумира уз намирнице које садрже полифеноле, који има доста, рецимо, у црвеном месу.
Оно што би свакако требало да избегавате је алкохол који поништава ефекат цинка, што значи да ако желите да пијете вино, требало би да купите безалкохолно.