Да ли знате колико је диња здрава? Уклања надутост, одлична је уколико сте на дијети...
Нисте свесни!
Дињу су пре 3000 година познавали и у Кини, а најстаријом се дињом досад сматрала она из 4. века, пронађена у истој земљи. Данас се диње највише узгајају у Азији, Америци, Мексику, али и многим медитеранским земљама.
ОВО ЈЕ ПРВИ АЛАРМ: Ако имате суве лактове имате ОЗБИЉНЕ ПРОБЛЕМЕ
Да ли правилно ЖВАЋЕТЕ ХРАНУ? Ево колико је то ВАЖНО ЗА ЗДРАВЉЕ
СТАРИ РУСКИ ЛЕК, ЕВО КАКО ДА ИЗЛЕЧИТЕ ХЕМОРОИДЕ: Ефекат ћете одмах осетити
Обилује витамином Ц и витамином А (неопходан за добар вид и тен), а у мањим количинама садржи друге витамине и минерале, који је чине незаобилазном у очувању организма од кардиоваскуларних болести, старења, а побољшава и пробаву, рад бубрега те смањује крвни притисак. Новија француска истраживања пак тврде да диња јача и отпорност тела на штетне УВ зраке.
Диња је у равноправном односу са свим осталим воћем, због чега ју је пожељно јести неколико пута на дан.
Нека нова истраживања тврде да бетакаротен из диње помаже у борби против карцинома плућа, али и код рака грлића матернице, желуца и оралних болести.
Ако сте на дијети, диња је идеална посластица која садржи око 88 посто воде и само 11 посто шећера, што је чини фантастичним летњим нискокалоричним освежењем. Биљна влакна повољно делују на чишћење дуже време.
Свежу дињу можете јести саму, додати у све врсте воћних салата или је послужити уз сладолед. Иако одавно позната као незаобилазан састојак компота, пекмеза или сокова, она је ипак пуно више од десерта. Комбинација диње и пршуте је одличан избор за предјело.
Изгорели сте на сунцу? Испробајте ове кућне лекове
НАЧЕЛНИК ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЈЕ УПОЗОРАВА: Шта све треба да знате да бисте правилно лечили дијареју код деце
Туширање ујутру или увече: Дерматолог разрешава дилему шта је здравије за наше тело!
Откривамо: Сирова храна за више енергије, јачи имуни систем и бољи рад органа
МОЋНИЈА ОД БИЛО КОГ ЛЕКА! Ова облога моментално уклања БОЛОВЕ У ЛЕЂИМА