ДОМАЋА ПИТА СА МЕСОМ БЕЗ КОРА: Само помешајте састојке, а један јој даје посебну мекоћу (РЕЦЕПТ, ВИДЕО)
17.07.2022.
08:26
Коментари (0)
За доручак или вечеру направите укусну питу са месом без кора.
Потребно је:
- 200 гр млевеног меса
- 1 већи кромпир рендан
- 1 јаје
- бели лук у гранулама, мл. бибер
- 1/2 кашичице млевене црвене паприке
- 1 кашика соја соса
- 1 кашичица сувог зачина или само соли
- 1 кашичица оригана
- сецкан першунов лист
ТЕСТО СЕ НЕ МЕСИ - Направите пакетиће са СИРОМ и МАСЛИНАМА по бакином рецепту (ВИДЕО)
ТЕСТО СЕ НЕ МЕСИ - Направите пакетиће са СИРОМ и МАСЛИНАМА по бакином рецепту (ВИДЕО)
ДОМАЋЕ ЈЕЛО ЗА НАЈВЕЋЕ ГУРМАНЕ! Пуњена паприка са сланином - познати рецепт на сасвим другачији начин! (РЕЦЕПТ)
ДОМАЋЕ ЈЕЛО ЗА НАЈВЕЋЕ ГУРМАНЕ! Пуњена паприка са сланином - познати рецепт на сасвим другачији начин! (РЕЦЕПТ)
За прелив је потребно:
- 3 јаја
- 1 пуна кашика киселе павлаке
- 1 кашика младог сира
- 100 гр ренданог качкаваља
- мало белог лука
Припрема:
У млевено месо додати кромпир, јаје, бели лук, бибер, соја соса, посолити или суви зачин, оригано и першунов лист сецкан.
Све добро изједначити. На дно тепсије, распоредити 2 кашике ренданог качкаваља, па месо одозго раширити по дну. Умутити јаја, додати павлаку сир, качкаваљ, и бели лук.
Све умутити и прелити. Одозго може још мало качкаваља. Пећи на 200 степени Ц 30 минута . Оставити да се лепо прохлади па сећи....