Домаће Фереро Роше куглице праве се од само 4 састојка, а многи кажу да су ЛЕПШЕ од оригинала - Одличан су избор за славску трпезу, припрема је БРЗА и без печења
Одличан су избор за славску трпезу, али и за леп породични викенд ручак.
Ако волите укусне чоколаде, сигурно не можете да одолите Фереро Роше куглицама. А шта ако вам кажемо да их можете направити код куће, уз само четири једноставна састојка?
Ове домаће куглице су брзе за припрему, не захтевају печење, а многи тврде да су чак лепше од оригинала! Са савршеним спојем кремасте унутрашњости, хрскаве лешнике и чоколаде, одличан су избор за славску трпезу, као и за све друге посебне прилике. Брзо ћете их припремити, а гарантујемо да ће сви уживати у њиховом неодољивом укусу!
Потребно је:
250 г еурокрема
250 г наполитанки са укусом лешника
200 г лешника
200 г чоколаде
За посипање:
200 г чоколаде
3 кашике уља
80 г лешника
Припрема
Сав лешник пропржити "на суво" у шерпици на тихој ватри уз стално мешање. Кад се охладе одвојити 200 г и самлети. Наполитанке нарендати на крупније. Чоколаду отопити, па додати еурокрему и измешати, а онда додати и лешнике и наполитанке и све лепо сјединити. Оставити смесу у фрижидер на пола сата.
Након тога у хладнијој просторији правити куглице - узимати кашичицом смесу (око 20гр) и науљеним длановима формирати куглице, па их ређати на пек папир, који сте ставили на послужавник. Кад направите куглице (мени испадну око 40), ставите их у фрижидер. Онда растопите чоколаду са уљем, и додати 80г ситно сецканог лешника па промешати. Спустати једну по једну куглицу у чоколаду са лешницима, вадити их виљушком да се висак оцеди, па враћати куглице на пек папир. Вратите их у фрижидер на кратко да се чоколада штегне.
Кад се лешници испрже, треба да их ваљате мало између дланова да се скину љуспице. По жељи, можете у средини сваке куглице ставити по један лешник, такође пропржен.