ГОЈИШ СЕ СВАКОДНЕВНО ЗБОГ ОВОГА - Грешка коју сви праве при избору доручка! Килограми се гомилају, а мислиш да је здрав
Прави се од белог брашна и пун је калорија
Нутриционисткиња Марина Копитко је поделила недостатке традиционалног француског доручка.
Према њеним речима, кроасан, који многи често конзумирају за доручак, може допринети накупљању сала.
- Кроасан се прави од белог брашна. Осим калорија, угљених хидрата и засићених масти, нема ништа друго. Постотак протеина је врло мали, а витамина, минерала и дијеталних влакана практички нема - изјавила је.
НИЈЕ САМО ВОЋЕ И ПОВРЋЕ - Намирнице које су ОБАВЕЗНЕ у току ЈЕСЕНИ, овако ћете сачувати и ПОДИЋИ ЕНЕРГИЈУ
Ове НАМИРНИЦЕ вам се "ИГРАЈУ" СА ХОРМОНИМА - Избаците их из исхране, а ево како да све вратите у равнотежу
Кроасан је заправо неуравнотежена намирница с високим уделом угљених хидрата и калорија па је боље заменити нечим хранљивијим и здравијим.
Позната нутриционисткиња позвала је и на опрез с медом.
- Мед је додани шећер, калоријски је врло близу обичном шећеру. Важно је контролисати унос меда, посебно кад су у питању дијабетичари, особе с прекомерном тежином и људи са алергијама - поручила је она.
Давање меда не препоручује се ни деци до прве године живота јер може изазвати развој цревних болести.