ИЗАЗИВАЈУ НАДУТОСТ: Доктор САВЕТУЈЕ како да ПРАВИЛНО СПЕРЕТЕ хемикалије са воћа пре конзумације
Потребан је одређен број минута да се уклоне...
Гастроентеролог Војисалав Перишић је гостујући у јутарњем програму истакао јабуке и грожђе као можда најбољи избор за ове јесење дане. Садрже антиоксиданс реасвератрол који чисти и детоксикује организам.
ЗАБОРАВИТЕ НА СКУПЕ СИРУПЕ: Овај напитак је мелем за КАШАЉ, ПЛУЋА И ЗАПУШЕНЕ СИНУСЕ
У ЦРЕВИМА ИМАТЕ ЧАК 15 КГ ОТРОВА: Помешајте ова 2 састојка и за три недеље потпуно их очиститие од токсина
У јабукама га има мање, али га има. Ту је и витамин Е, кверцетин, јабука је чудо, 90 активних хемијских супстанци се налази у њој. Јабуково сирће се много помиње у разним саветима. Оно, иако је кисело, када уђе у усну дупљу практично након пар центиметра, његов садржај постаје базан. И нема то штетно кисело дејство. Делује освежавајуће на организам.
Јабуково сирће јако обнавља организам. Узима се неразблажено, 30-40 мл, али дода се мало меда. И то не само због укуса, већ антиупалних дејстава које мед има. Киселина из јабуковеог сирћета обнавља наше слузнице, то је храна за њих.
Јесен је, узимајте јабуке и грођже. Не треба вам пробиотик, не треба имунотерапија. Један дан дете мора да поједе грозд и две јабуке, једну за доручак, другу за ручак.
А да ли је боље ољуштити јабуке или их јести са кором, гастроенетеролог каже:
- Боље их је прати једно 15-20 минута како би се са корице уклониле активне хемикалије, него ољуштити. Довољно је 15 минута, оперите и обришите - закључио је доктор.
Веома је важно опрати детаљно воће пре конзумације јер остатак хемикалија може да изазове стомачне тегобе и надимање.