НЕ БАЦАЈТЕ КОРУ ОД ЈАБУКЕ: Пуна је ВИТАМИНА Ц и садржи влакна која подстичу варење, али ту није крај
Добро је оперите и уживајте у овом воћу.
Сви знамо да су јабуке добре за здравље, али већина не зна да је ово воће најздравије ако се једе искључиво с кором. Кора јабуке садржи највећи број витамина и влакана, па се због тога љушћење никако не саветује.
Јабука је добар извор биљних влакана, али само ако се једе с кором - плод просечне величине садржи 4,4 грама влакана, од чега се у кори налази 2,3 грама. Ако ољуштите јабуку, изгубићете и на витамину Ц. Ипак, пре него што је поједете заједно са кором, постарајте се да буде добро опрана.
Најбоље би било да јабуке потопите у посуду са водом у коју сте претходно додали шољицу сирћета и две кашике сода бикарбоне. Када јабуке одстоје у овој води пар минута, оперите их под млазом топле воде и спремне су за конзумацију.
ПОСТОЈИ ЦАКА - ОВАКО БЕБА НАЈЛАКШЕ ЗАСПИ: Луна показала КАКО носи ћеркицу, овај положај је НАЈБОЉИ! (ФОТО)
ШКОРПИЈА ПРЕД ПУЦАЊЕМ, ОВАН ПРЕОПТЕРЕЋЕН: Дневни хороскоп за дана предвиђа динамичан петак
Јабука ублажава проблеме с дисањем
Спој који утиче на дисање назива се кверцетин и налази се углавном у кори јабуке. Једно истраживање показало је да људи који једу пет или више јабука недјељно имају знатно боље функција плућа.
Кверцетин утиче и на памћење
Једна студија показала је како се антиоксиданс бори против оштећења ткива у мозгу које се повезује с Alchajmerovom болешћу и другим дегенеративним проблемима.
Заслужна за витку фигуру
Урсолична киселина која се налази у кори јабуке помаже изградњи мишића и сагоревању калорија. Једна јабука с кором дневно смањује ризик од гојазности.