ЈАЈА УВЕК ТРЕБА ДА СЕ ЧУВАЈУ ВАН ФРИЖИДЕРА! Кувар открио зашто је ово ЈАКО БИТНО
Битно је да их држите на неком хладном и сувом месту, у хладнијој просторији у којој се температура не мења нагло.
Популарни британски кувар Џејмс Мартин саветује да се јаја не држе у фрижидеру јер им то, каже, утиче на укус.
ИСПРОБАЈТЕ БРЗИ ТЕСТ са МАЛИМ ПРСТОМ! Уколико не можете да урадите ОВО, прети Вам МОЖДАНИ УДАР
САМО 10 МИНУТА ДНЕВНО радите ОВУ ВЕЖБУ са рукама да заштитите Ваше СРЦЕ и побољшате ПАМЋЕЊЕ
- Разлог је то што јаја ‘упијају’ мирис па и укус друге хране у фрижидеру, што може утицати на њихов укус - објаснио је.
Наиме, љуска од јаја је порозна па зато може лако покупити друге мирисе, а то овај кувар, како каже, често у свом ресторану искористи да побољша омлет.
- Кад имам нпр. тартуфе, ставим их у посуду с пиринчем и на врх ставим јаја па све поклопим прозирном фолијом и оставим преко ноћи. Кад ујутро разбијем та јаја која су стајала поред тартуфа и само с њима направим кајгану, она ће имати укус као да је направљена с тартуфима – рекао је Џејмс за Express, преноси Крстарица.
Према Агенцији за стандарде хране, јаја је ипак најбоље држати у фрижидеру, али, ако према савету овог кувара, то желите да избегнете, битно је да их држите на неком хладном и сувом месту, у хладнијој просторији у којој се температура не мења нагло.