JAJA UVEK TREBA DA SE ČUVAJU VAN FRIŽIDERA! Kuvar otkrio zašto je ovo JAKO BITNO
Bitno je da ih držite na nekom hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne menja naglo.
Popularni britanski kuvar Džejms Martin savetuje da se jaja ne drže u frižideru jer im to, kaže, utiče na ukus.
ISPROBAJTE BRZI TEST sa MALIM PRSTOM! Ukoliko ne možete da uradite OVO, preti Vam MOŽDANI UDAR
SAMO 10 MINUTA DNEVNO radite OVU VEŽBU sa rukama da zaštitite Vaše SRCE i poboljšate PAMĆENJE
- Razlog je to što jaja ‘upijaju’ miris pa i ukus druge hrane u frižideru, što može uticati na njihov ukus - objasnio je.
Naime, ljuska od jaja je porozna pa zato može lako pokupiti druge mirise, a to ovaj kuvar, kako kaže, često u svom restoranu iskoristi da poboljša omlet.
- Kad imam npr. tartufe, stavim ih u posudu s pirinčem i na vrh stavim jaja pa sve poklopim prozirnom folijom i ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pored tartufa i samo s njima napravim kajganu, ona će imati ukus kao da je napravljena s tartufima – rekao je Džejms za Express, prenosi Krstarica.
Prema Agenciji za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u frižideru, ali, ako prema savetu ovog kuvara, to želite da izbegnete, bitno je da ih držite na nekom hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne menja naglo.