ЈЕДИТЕ ЛУК БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА: Ови ЈЕДНОСТАВНИ ТРИКОВИ помоћи ће вам да се решите ЗАДАХА!
Испробајте!
Познато је колико су црни и бели лук значајни у исхрани, али многи људи избегавају да једу ово поврће због јаког и непријатног мириса.
Ипак, током предстојећих празника слободно уживајте у младом луку, а ево и неколико савета како да се брзо решите лошег задаха после његовог конзумирања.
ИЗВОР КАЛЦИЈУМА! Ове НАМИРНИЦЕ сигурно имате у КУЋИ а јачају КОСТИ као млеко!
У освежавању даха помажу јабука, која се препоручује после јела, јабуково сирће (размутите 1-2 кашичице сирћета у мало воде и попијте) и мента коју треба жвакати у свежем стању.
Једна студија је показала да састав сирове или печене јабуке, зелене салате или менте може да освежи дах након што поједемо бели или црни лук. Одлично средство за неутрализацију непријатног задаха је и першун, а једино што треба да урадите јесте да сажваћете неколико листића.
ШТИТИ ОД ИНФАРКТА: Ова ЗДРАВА и УКУСНА намирница ЧУВА ваше КРВНЕ СУДОВЕ!
Лош задах ефикасно елиминишу ротквице, јака лимунада без шећера и зелени чај који је пожељно попити са медом.
Код непријатног задаха помаже и млеко које би требало пити током и после јела, и то оно пуномасно.