КАКО ЈЕСТИ МАЊЕ, А НЕ ОСЕЋАТИ ГЛАД? Додавањем ОВЕ БИЉКЕ у јело и пиће, смањићете АПЕТИТ без проблема
Невероватно је здрава
Према речима руске њутриционисткиње Татјане Залетове, додавањем једне зелене зачинске биљке у храну можете да појачате осећај ситости и избегнете преједање.
Особе које баш уживају у храни и једу и кад више нису гладни, обично су и гојазне. По њеним речима, пријатан осећај ситости може да се појача додавањем једног зачина у исхрану.
КЉУЧ ЈЕ ДУГОВЕЧНОСТИ, А ЈЕДЕМО ЈЕ САМО У ПОСЕБНИМ ПРИЛИКАМА: Ова намирница је право чудо за организам, а продужава ВЕК
"КОЖА СВЕ ПАМТИ": Свака ОПЕКОТИНА из детињства повећава ризик од МЕЛАНОМА - Ево шта треба да знате у циљу ПРЕВЕНЦИЈЕ
- Главни разлог преједања је врло често повезан са чињеницом да је храна најлакше доступан извор задовољства. Али постоји начин да добијете више задовољства уз мање количине хране. Да бисте то урадили, само додајте менту у јело или пиће - рекла је Татјана Залетова.
- Осећај задовољства који имамо кад се лепо наједемо јавља се због тога што наше тело лучи један од хормона среће - ендорфина. Нана садржи супстанцу која подстиче ослобађање овог хормона - додала је нутриционисткиња.
- Нана садржи етерично уље које има супстанцу ментол. Једна од предности ментола је што стимулише стварање и ослобађање ендорфина. Овај хормон игра важну улогу у регулисању нашег расположења, и "одговоран" је за осећај ситости. Па тако, када једемо нану, наш мозак реагује, постоји осећај да нам се десио неки радостан и пријатан догађај. То може да замени осећај еуфорије када обилно једемо - објаснила је Залетова.