КАНДИДА ДИЈЕТА: Сазнај шта ТРЕБА да једеш, а шта НИКАКО не смеш да окусиш када те нападну ГЉИВИЦЕ!
Можеш комбиновати ове намирнице на милион начина.
Исхрана игра битну улогу у лечења кандиде, а битно је применити посебан режим уз терапију лековима. Дужина дијете зависи од дужине симптома, њихове јачине и укупног здравственог стања.
Многе особе осећају побољшање након строгог придржавања дијете у трајању од две до четири недеље. Исхрана треба да буде богата биљним влакнима, а избацују се рафинисани шећери и други угљени хидрати које гљивице користе за раст.
ЕНЕРГЕТСКА БОМБА: Напитак у који се ДОДАЈУ семенке, ВРАЋА СНАГУ и чисти организам од токсина!
КРВНА ГРУПА ОДРЕЂУЈЕ КАРАКТЕР ЖЕНЕ: Записано у венама! НЕПОГРЕШИВО погађа твоје особине!
Током прве две-три недеље програма, често се препоручује да се унос угљених хидрата смањи на 20-60 грама дневно. Како симптоми нестају, унос угљених хидрата се постепено повећава. Храна која садржи ниске количине угљених хидрата је следећа: месо, пилетина, ћуретина, морска храна, неко орашасто воће, нескробно поврће.
Недозвољена храна
Шећер - Притом се не мисли само додавања шећера у јело или чај, већ и проверавати присутност шећера у свим јелима. Најбоље је да се избаце сви облици шећера, будући да они помажу раст кандиде.
То су: бели и смеђи шећер, мед. Избацити све намирнице које садрже шећере (прочитати на декларацији: сахароза, фруктоза, малтоза, лактоза, гликоген, глукоза, манитол, сорбитол, галактоза, моносахариди, полисахариди). Избацити: кекс, колаче, бомбоне, чоколаду, мармеладу.
Воће - Садржи природни шећер који је потребан за раст гљивица. Следећу храну избаците: смрзнуто, конзервирано и суво воће, воћни сокови, наранџе и ђусеви, диња.
Квасац - Храну која садржи квасац треба избацити: пекарски и пивски квасац, суплементи квасца, пекарски производи с додатком квасца. Избацити производе од белог брашна. Могу се користити пекарски производи од интегралних житарица без додатка квасца, или с додатком прашка за пециво.
Сирће - Сирће се производи помоћу култура квасаца, стога га је потребно избацити: све врсте сирћета, мајонез, кечап, разне умаке, соја умак, сенф, киселе краставце и укисељено поврће, конзервиране маслине.
МИРИСНИ LIKER ОД АРОНИЈЕ: Снижава крвни притисак и годи вашем здрављу
ДОК ГЛЕДАТЕ ТВ! Три ВЕЖБЕ које ће у потпуности ОБЛИКОВАТИ ваше ТЕЛО, за само месец дана!
За невероватну снагу: 7 намирница које јачају ваше тело!
Печурке - Избацити.
Кикирики, маслац од кикирикија и пистаће - Избацити.
Алкохол - Алкохолна пића садрже шећер који је потребан за раст гљивица, а осим тога оптерећују јетру и друге органе. Треба избацити све облике алкохола: вино, пиво, жестока алкохолна пића.
Кафа, црни чај - Кафа и црни чај нису пожељни, треба избацити све облике, а изабрати пица попут: воде, биљне супе, свеже сокове, биљне чајеве.
Сиреве - Избацити и зреле и оне са плеснима.
Месни производи - Избацити све месне производе: саламе, сланину, као и конзерирану и сушену рибу. Остала конзервирана, обрађена и рафинирана храна - непожељна.
Храна коју треба ограничити
Млечни производи - кандида може утицати на метаболизам масноћа, тако да се унос млечних производа мора умањити. Обично се елиминишу следећи млечни производи: кравље млеко, већина сирева (осим оних с ниским садржајем лактозе као што су ементалер, моцарела), сладолед. Пожељан је органски немасни јогурт који садржи повољне бактерије.
Храна која се препоручује
Уместо свега наведеног, једите здраву храну која не садржи гљивице и плесни: интегралне житарице попут смеђег пиринча, проса, јечма, свеже поврће. Веома је корисно зелено поврће припремљено на пари. Дозвољене су и морске биљке, ражени хлеб, кукурузне кокице, тортиље, тофу, мисо, обични јогурт, свежа риба. Новија истраживања показују како и природно чисто маслиново уље, узимано у малим количинама сузбија неприродно размножавање гљивица. Бели лук, како сиров, тако и кратко прокуван помаже у процесу уклањања кандиде из црева.
ЖЕЛИШ НЕГОВАНУ КОЖУ И МЛАЂИ ИЗГЛЕД? Очисти лице у три корака, потпуно ПРИРОДНИМ путем!
НАМИРНИЦЕ КОЈЕ УСПОРАВАЈУ СТАРЕЊЕ: Изгледаћете 10 година МЛАЂЕ ако их РЕДОВНО конзумирате
Поврће - Све врсте поврћа, што више у сировом или куваном облику: разне салате, парадајз, краставци, зеље, купус, лук, бели лук, махунарке, зачинско биље, сокови без додатака шећера. Пожељно је користити храну с високим садржајем влакна која може механички одстранити, интегралне житарице, ражени хлеб, овсене пахуљице, пшеничне клице, броколи, зелени и црвени купус.
Воће - Посебно је користан лимун.
Месо - Живинско месо, дивљач, риба, ракови, као и бистра супа.
Свакодневно се препоручује мала количина ферментираних намирница као што су обични јогурт (не воћни!)
Умерено: смеђи пиринач, кромпир, ражени хлеб.