ДВЕ НАМИРНИЦЕ НИЈЕ ПОДНОСИЛА - Ево шта је јела и ПИЛА краљица Елизабета, имала је прецизно уређен МЕНИ
Двадесет кувара увек јој је било на располагању!
Британска краљица Елизабета, јуче је преминула у 96. години. Познато је и да је током живота била здрава и веома витална, а њен лични кувар открио је шта највише воли да једе и које намирнице су се свакодневно налазиле на њеном менију.
Дерен Мек Грејди, њен лични кувар, је то више пута нагласио у разним интервјуима који се тичу Елизабетиних навика у исхрани. И мада је краљица скоро била хит у медијима када јој је лекар наложио да се одрекне свог коктела за лаку ноћ, она заправо одржава веома здрав начин исхране, са врло мало посластица.
Једногодишњи ДЕЧАК ПРЕМИНУО од последица дехидратације, након што је МАЈКА (27) УМРЛА због злоупотребе ОПИЈАТА
Певачица СИЛОВАНА док је била на службеном путу - Уследила ЈОШ ВЕЋА АГОНИЈА, након овога, мора на ЛЕЧЕЊЕ
А оно што једе свакодневно се није променило више од 60 година, каже Мек Грејди. Па шта то краљица једе свакодневно да одржава своје здравље у својој 70. години владавине?
Ако вам се чини да не бисте могли да испратите овај мени, није ни чудо, пошто је за краљицу у сваком тренутку радило 20 кувара који су јој сваки дан припремали јеловник из ког она бира шта ће тог дана јести.
Елизабета свој дан увек почињала шољом чаја са млеком и без шећера, а уз то су обавезни бисквити које умаче у чај. Након што се истушира и припреми за дан, следи доручак. Краљичин доручак се увек састоји од хладних пахуљица, а понекад су мармелада и тост такође на менију. Јаја једе ретко.
Ручак је једноставан и важно јој је да буде протеински јак и без много угљених хидрата. Мек Грејди је навео да је њен избор углавном грилована риба лист или шкотски лосос сервирани са спанаћем и тиквицама. Понекад, краљица за ручак воли да поједе салату са грилованом пилетином, а Мек Грејди наводи да је веома дисциплинована што се тиче њених самосталних оброка и да у кухињи важи правило „без кукурузног скроба“.
Након ручка следи поподневни чај, који иде у комбинацији са краљичиним омиљеним сендвичима са краставцима и воћном тортом.
Елизабета највише воли ове једноставне сендвиче који се припремају тако што се хлебу прво одсече корица, затим се са обе стране премажу крем сиром и онда се на њих стави неколико листова танко исеченог свежег краставца. Сендвич се затим пресече тако да стане у један залогај.
За вечеру такође важи исто правило као и за ручак – без кукурузног скроба, тако да краљица углавном једе гриловану или барену рибу са неком салатом и поврћем.
- То је све што она једе, врло је дисциплинованам, могла би да поједе шта год жели, али ипак бира ову храну, дисциплина је чини тако здравом и дуговечном - наводи Грејди.
Такође, краљица се некад и почасти, па се као дезерт на менију често могу наћи свеже воћке из њеног воћњака, а такође је и велики љубитељ чоколаде.
- Али, мора да буде тамна чоколада, што тамнија то боље - рекао је Грејди. „Елизабета не воли млечну чоколаду“.
Она храна која се никада не може наћи на менију краљице је бели лук, тартар бифтек и брза храна.
- Елизабета не подноси бели лук, а када је месо у питању она воли добро испечену шницлу тако да се тартар бифтек, поред белог лука никада неће наћи на њеном јеловнику. Када свакодневно 20 кувара ради за вас нема никакве потребе за брзом храном, у сваком тренутку можете да једете шта год пожелите - рекао је Грејди.