НАЈКРЕМАСТИЈИ КОЛАЧ НА СВЕТУ - Фантастична комбинација карамела, брескви и пенастог мирисног бисквита (РЕЦЕПТ)
30.06.2023.
07:28
Коментари (0)
Са сваким залогајем, осетићете се као да се налазите на неком слатком облачку у рају слатких посластица.
Уживајте у припреми и дегустацији најкремастијег колача на свету.
Пустите своје чула да уживају у овој чаролији укуса и дозволите себи да се препустите неодољивом задовољству које пружа овај колач.
Потребно је:
- 3 јаја
- 5 кашика шечера
- 3 кашике брашна
- 1 кашика гриза
- 1/2 прашка за пециво
- 200 мл. јогурта
- 30 мл маслиновог уља
- 2 пудинга од карамела
- 50 гр маслаца
- 600 мл млека
- 600 г зрелих брескви
ДОКТОРКА ПОСАВЕТОВАЛА СТАРИЈЕ ОД 50 ГОДИНА: "Чак иако немате болове у костима превентивно би требало да конзумирате ове две ствари!"
ДОКТОРКА ПОСАВЕТОВАЛА СТАРИЈЕ ОД 50 ГОДИНА: "Чак иако немате болове у костима превентивно би требало да конзумирате ове две ствари!"
Уместо МЕДИЦИНЕ, изабрала ПЕВАЊЕ, због мужа НАПУСТИЛА СРБИЈУ - данас је мајка и ево како изгледа у шестој деценији
Уместо МЕДИЦИНЕ, изабрала ПЕВАЊЕ, због мужа НАПУСТИЛА СРБИЈУ - данас је мајка и ево како изгледа у шестој деценији
Припрема:
- Умутити јаја са 3 кашике шећера, додати брашно, гриз, прашак за пециво, уље, јогурт и све полако изједначити.
- Плех подмазати уљем и посути брашном величине 22 цм.
- Сипати пола па запећи 6 минута на 200 степени Ц.
- За то време скувати на млеку пудинг са остатком шечера, додати и 1 ванилин шећер.
- У врућ пудинг насећи коцку маслаца или маргарина и добро измешати да се отопи и изједначи.
- На печен бисквит сипати пола пудинга, а одозго густо насећи кришке ољуштених брескви.
- Сипати други део пудинга, па преко сипати други део теста. Поређати по тесту остатак брескви сечених.
- Печи на 200 степени Ц 1 сат. Пред крај мало покрити фолијом.
- Оставити колач да се потпуно охлади па га тек онда сећи.
Кремастији и укусни колач нисте јели. Нећете пожелети да престанете да га једете, јер једноставно мами на још.
Испробајте овај диван рецепт и обрадујте своје непце са најкремастијим колачем на свету. Нећете се разочарати!