NAJKREMASTIJI KOLAČ NA SVETU - Fantastična kombinacija karamela, breskvi i penastog mirisnog biskvita (RECEPT)
30.06.2023.
07:28
Komentari (0)
Sa svakim zalogajem, osetićete se kao da se nalazite na nekom slatkom oblačku u raju slatkih poslastica.
Uživajte u pripremi i degustaciji najkremastijeg kolača na svetu.
Pustite svoje čula da uživaju u ovoj čaroliji ukusa i dozvolite sebi da se prepustite neodoljivom zadovoljstvu koje pruža ovaj kolač.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 5 kašika šečera
- 3 kašike brašna
- 1 kašika griza
- 1/2 praška za pecivo
- 200 ml. jogurta
- 30 ml maslinovog ulja
- 2 pudinga od karamela
- 50 gr maslaca
- 600 ml mleka
- 600 g zrelih breskvi
DOKTORKA POSAVETOVALA STARIJE OD 50 GODINA: "Čak iako nemate bolove u kostima preventivno bi trebalo da konzumirate ove dve stvari!"
DOKTORKA POSAVETOVALA STARIJE OD 50 GODINA: "Čak iako nemate bolove u kostima preventivno bi trebalo da konzumirate ove dve stvari!"
Umesto MEDICINE, izabrala PEVANJE, zbog muža NAPUSTILA SRBIJU - danas je majka i evo kako izgleda u šestoj deceniji
Umesto MEDICINE, izabrala PEVANJE, zbog muža NAPUSTILA SRBIJU - danas je majka i evo kako izgleda u šestoj deceniji
Priprema:
- Umutiti jaja sa 3 kašike šećera, dodati brašno, griz, prašak za pecivo, ulje, jogurt i sve polako izjednačiti.
- Pleh podmazati uljem i posuti brašnom veličine 22 cm.
- Sipati pola pa zapeći 6 minuta na 200 stepeni C.
- Za to vreme skuvati na mleku puding sa ostatkom šečera, dodati i 1 vanilin šećer.
- U vruć puding naseći kocku maslaca ili margarina i dobro izmešati da se otopi i izjednači.
- Na pečen biskvit sipati pola pudinga, a odozgo gusto naseći kriške oljuštenih breskvi.
- Sipati drugi deo pudinga, pa preko sipati drugi deo testa. Poređati po testu ostatak breskvi sečenih.
- Peči na 200 stepeni C 1 sat. Pred kraj malo pokriti folijom.
- Ostaviti kolač da se potpuno ohladi pa ga tek onda seći.
Kremastiji i ukusni kolač niste jeli. Nećete poželeti da prestanete da ga jedete, jer jednostavno mami na još.
Isprobajte ovaj divan recept i obradujte svoje nepce sa najkremastijim kolačem na svetu. Nećete se razočarati!