ЛЕКАР САВЕТУЈЕ: Ево који НАПИТАК је најбоље пити ПРЕ ДОРУЧКА, покреће метаболизам и мршављење
Чува здравље унутрашњих органа.
Аутофагија је режим исхране по којем се подразумева уздржавање од хране од 12 до 16 х. Осим што подстиче мршављење, многи стручњаци тврде да је аутофагија сјајна за чишћење организма, потпуну детоксикацију и очување здравља унутрашњих органа.
Препорука је да конзумирамо доручак, ручак и лагану вечеру, а да процес аутофагије започнемо у поподневним часовима и оком ноћи док спавамо, а затим ујутру прекинемо аутофагију са доручком.
Специјалиста интерне медицине др Драган Иванов за емисију Агапе испричао је како треба да изгледа доручак када смо на аутофагији, али ово правило можете примењивати и када нисте на режиму исхране.
НЕОБИЧНА МЕТОДА која ЗАИСТА делује: Ставила је БЕЛИ ЛУК у нос, ево шта се ДОГОДИЛО после 10 минута (ВИДЕО)
ОВУ ЖИТАРИЦУ Јелена Ђоковић једе СВАКОГ ДАНА: Убрзава метаболизам, чува срце и чисти тело од токсина (РЕЦЕПТ)
Такође, препоручио је напитак за здравље и мршављење који је важно конзумирати на празан стомак, одмах након што устанемо из кревета. Реч је о млакој води са неколико капи лимуна коју можете засладити са мало меда.
- Пре доручка попити чашу топле воде, а најбоље је сипати неколико капи лимуна јер лимун покреће метаболичке процесе у организму, донеси свежину, препун је ензима. Уколико ставимо мед урадићемо још једну квалитетнију ствар. Млака вода подстиче рад црева, испразни црева и припреми та црева за примање нове хране - каже Иванов.
Доктор је истакао да за доручак себе треба да частимо намирницама које садрже природне и непрерађене угљене хидрате, као што су мед, воће, интегралне житарице...
Посебно се за доручак препоручују орашасти плодови које треба у ограниченој мери уносити због високог процента калорија. Објаснио је да треба да се играмо са кашама, комбинујемо житарице и намирницама и уживамо у здравој, непрерађеној или минимално прерађеној храни која нам пружа потребну енергију за доручак.
У емисији доктор је навео да скувани овас са воћем и заслађен са мало меда може представљати сјајан доручак сваког дана.
- Шљива је фантастично воће, здравствена бомба коју ми не користимо - истакао је доктор Драган Иванов. У каше можете додати залеђене, свеже или суве шљиве. Као додатак кашама његова препорука су и чиа семенке које делују стимулативно и имају омега 3. масне киселине, семенке бундеве и сунцокрета.
- Рогач је изузетно квалитетна биљка којаделује благотворно на гастиритис, чир, кронову болест, регенерацију слузокоже црева - објаснипо је доктор. Ова биљка се често повезује са чоколадом, па и њу можете сипати у јутарњу овсену кашу.