ТЕШКО ЉУШТИШ ЈАЈА? Никад више! Сви смо правили ОВЕ грешке, а једна КЉУЧНА ствар решава све!
Лакше је него што мислиш.
Кувана јаја су омиљена јер су брзо готова, заситна, пуна протеина и лака за "употребу" - можете појести цело јаје, ставити кришке на сендвич или га исецкати у салату.
Многима је љуштење куваног јајета права мука, љуска пуца на ситне комадиће, ако пробате да скинете љуску у већем комаду, "одвалићете" пола јајета, мембрана никако да се скине... Зато власници фарми кокошака откривају своје трикове!
ВАГА ХОЋЕ ДА ЕКСПЛОДИРА, БЛИЗАНЦИМА НИШТА НЕ ИДЕ ОД РУКЕ! Ево шта могу да очекују остали према хороскопу!
Тврди да је ПОРАСЛА ТРИ ЦЕНТИМЕТРА уз помоћ ове вежбе и да то може СВАКО, потребно је само ПЕТ МИНУТА дневно!
Додај КАШИЧИЦУ овог ЗАЧИНА у свако јело, ПУМПА ИМУНИТЕТ, стимулише ЈЕТРУ, елиминише масти!
1. Температура воде
- Када правите тврдо кувана јаја, обавезно их ставите у хладну воду, не врућу. Температура ће се равномерно подизати, љуска неће пући и јаје ће се скувати баш како би требало - каже Нелсон Кофман, власник фарме кокошака "Шајен".
2. Величина шерпе
- Не стављајте јаја у дубоку шерпу, већ у плићу, широку, која има поклопац. Јаја морају бити у једном слоју како би се равномерно скувала - наводи Треј Бразвел, власник породичне компаније за производњу јаја "Бразвел".
3. "Старост" јаја
- Ако желите тврдо кувана јаја, немојте узети најсвежија из фрижидера. Јаје које је неколико дана провело у фрижидеру, много лакше ће се љуштити кад се скува од свежег - наводи Џил Синк, власница фарме "Сонгбирд".
4. Трик са сирћетом
- Додајте пар кашичица белог сирћета у воду, тако јаје неће имати непријатан мирис. Сирће ће такође спречити да беланце исцури ако јаје мало пукне - наводи Деби Тарингтон, власница фарме за коке носиље.
5. Како се љушти јаје?
- Чим извадите тврдо кувана јаја из вруће воде, одмах их ставите у дубоку чинију, поклопите и протресите како би љуска попуцала. Онда их убаците у хладну воду која ће ући између љуске и јајета и битно вам олакшати љуштење - наводи Беки Пети из "Бразвел" фарми.
6. Хладна вода је кључ
- Скуваном јајету излупајте целу љуску, о радну површину, или котрљањем између дланова. Потом га љуштите под млазом хладне воде и нећете оштетити јаје док скидате љуску - додао је Треј Бразвел.