Смеса са овим воћем и маслиновим уљем ЧИСТИ ЦРЕВА, помаже код ПРОБЛЕМА са БАКТЕРИЈАМА и код инфекција
Веома је здрава!
Ова комбинација се највише користи у приморју, а ради се заправо о смоквама и маслиновом уљу.
Људи у овим крајевима су већ одавно увидели колико је ова смеса лековита и да могу са њом уклонити бактерије из црева, спречити њихово размножавање, а добре су и за плодност.
У најздравије врсте воћа свакако да се убрајају и смокве. Оне се узгајају близини мора, где преовладава тропска клима.
Обогаћене су са разним лековитим материјама, а највише има витамина А, Ц, и Е, док се издвајаја гвожђе. У свежим смоквама налази се мања количина калорија, него што је то случај са сухим смоквама, тако да морате знати у коју сврху какву смокву и да користите.
УПОЗОРЕЊЕ - ОДМАХ ПРЕСТАНИТЕ! Докторка саветује, немојте примењивати овај рецепт са белим луком
Кисели КУПУС са СУВИМ РЕБРИМА И СЛАНИНОМ - Направите прави зимски ручак по рецепту из бакине кухиње (ВИДЕО)
Рецепт за припрему
У очишћену стаклену теглу ставите око 40 комада сувих смокви, а преко сипајте маслиново уље како би све смокве били потопљене у њега. Онда теглу морате да добро затворите, па оставите 40 дана.
Након тога, узимате сваки дан по три смокве и то по једну пре сваког јела. Ово не само да је јако укусно, него ће вам бити и од огромне помоћи. Свеже су смокве цењене због обиља антиоксиданса као што су каротени, танини, лутеин и клорогенска киселина.
Поврх тога, свеже смокве садрже високе количине антиоксиданских витамина као што су витамин А, Е и К. Антиоксиданси нас штите од слободних радикала чије разорно деловање може довести до превременог старења, деменције, срчаних болести и карцинома.
Уједно, истраживања указују да клорогенска киселина уравнотежује нивоа шећера у крви.