МИРИСНИ LIKER ОД АРОНИЈЕ: Снижава крвни притисак и годи вашем здрављу
Направите сами.
Не тако давно скроз непозната, а данас свеприсутна, аронија је не само извор здравља, већ и врло укусан бобичасти плод од којег можемо да правимо многе фине ствари па тако и укусни liker.
За невероватну снагу: 7 намирница које јачају ваше тело!
ПРОНАЂЕНА ЈЕ МРТВА У СВОЈОЈ КУЋИ: Холивудска лепотица дожевела је трагичан крај! Испливали ЈЕЗИВИ детаљи
НАЈЛЕПША ЖЕНА НА СВЕТУ ШОКИРАЛА ЈАВНОСТ: С*кс-симбол данашњице показала ДЛАКЕ испод пазуха! Усијала мреже
Интензивне љубичасте боје и изгледа који неодољиво подсећа на боровнице, бобице ароније су нам стигле са севера Америке и из сибирских земаља. Обилују стварима које помажу у борби против инфекција, спречавају старење ћелија, одличан су извор влакана и витамина, па су вишеструко корисне за људски организам.
Да ли сте знали да је аронија и супербобица која снижава висок крвни притисак? Иако је помало горкастог укуса, свакако би требало што чешће да је укључимо у исхрану. Бобице ароније једу се свеже, али се и прерађују и користе у многим рецептима, од сокова, пекмеза па све до разних likera. Ми вам представљамо рецепт управо за прави домаћи, мирисни liker.
Састојци:
- 500 г ароније
-350 г шећера
- 1 л црног вина (теран, мерлот)
- 150 мл рума
- 1 комад цимета у кори
- 2 каранфилића
- 1 штапић ваниле
НАМИРНИЦЕ КОЈЕ УСПОРАВАЈУ СТАРЕЊЕ: Изгледаћете 10 година МЛАЂЕ ако их РЕДОВНО конзумирате
МУЛТИМИЛИОНСКА ТУЖБА ПРОТИВ ЛЕЈДИ ГАГЕ: Текстописац Стив Ронсен тврди да му је украла песму!
ИЗДУЖУЈЕ НОГЕ И СУЖАВА ФИГУРУ: Модел фармерки за којим су жене полуделе
Припрема:
1. У лонац ставите вино, шећер, аронију и зачине, штапић ваниле преполовите, ножем остружите семенке, убаците их унутра, убаците и махуну па закувајте. Кувајте на лаганој ватри око 15 минута све док се шећер скроз не отопи.
2. Скините с ватре и пустите да се течност мало охлади потом додајте рум и све измешајте.
3. Преспите у припремљене стерилизоване флаше (заједно с бобицама и зачинима), затворите и пустите да одстоји најмање четири недеље. С времена на време мало промућкајте садржај у флашама.
4. Служите добро охлађено.