КОД 75% ЉУДИ ЈЕ УЗРОК НАДУТОСТИ И ГАСОВА ИСТИ: Гастроентеролог открио шта радите погрешно
Није нерешив проблем
Надутост и гасови проблеми су са којима се многи суочавају и крајње су непријатни.
Надутост стомака (надимање) је стање које карактерише сметња у раду система органа за варење и стварање повећане количине гасова у цревима. Иако је једна од најчешћих појава која прати савремени начин живота, свако овај проблем доживљава другачије.
За неке, то су благи симптоми који су саставни део свакодневице, док другима надутост ствара физичку и психолошку нелагодност која може отежати нормалне активности.
Доктор саветује: НАЈЛАКШИ НАЧИН ДА ОЈАЧАТЕ ИМУНИ СИСТЕМ – Сви потребни витамини у једном!
Ствари које СВАКИ МУШКАРАЦ МРЗИ НА СВОЈОЈ ЖЕНИ: Због ОВОГ се најчешће И РАЗВОДЕ
МОЋНА ТРАВА: У народу кажу да овај САСТОЈАК помаже против упале БЕШИКЕ, а ту је још неколико САВЕТА!
Гастроентеролог доктор Војислав Перишић је гостујући на К1 открио шта је узрок надутости у 75 одсто случајева!
- Гасови у цревима у 75 одсто случајева су последица ферментације хране. Ферментирају угљени хидрати који нису скробни, а то су нескробни ферментабилни угљени хидрати, а ако се они недовољно сваре, онда имамо џибру у стомаку. То има 16 одсто људи., рекао је доктор.
Доктор Перишић каже да ови проблеми могу да буду изузетно непријатни, али решење се може крити у избацивању намирница које најчешће праве проблем.
- Намирнице које имају нескробне ферментабилне угљене хидрате – јабука, крушка, шљива, трешња, пасуљ, грашак, боранија, мед, чај од камилице, млеко са лактозом. Банане немају тих угљених хидрата, лубеница нема, кромпир, лиснато поврће... Месо ниједно не прави надутост. Јабука је краљица воћа, али може да прави велики проблем., поручио је он.