ЈЕФТИНА ЈЕ И ИМА ЈЕ СВАКА ПОРОДИЦА У СРБИЈИ: Ова намирница је ПОГУБНА за БУБРЕГЕ И ЈЕТРУ - избегавајте је!
Кад ово прочитате, добро ћете размислити пре него што следећи пут поједете ову намирницу
Истраживање је показало да готово 90 одсто људи воли да дан започне сендвичем, а готово увек је саставни део овог јутарњег оброка и шунка.
Многи нису ни свесни колико је она лоша по здравље. Стручњаци саветују да са овом намирницом будемо опрезни.
ЛЕЧИ АНЕМИЈУ, СНИЖАВА ХОЛЕСТЕРОЛ: Овај чудесни ЦВЕТ има вишенаменску употребу - свуда је око нас и потпуно је БЕСПЛАТАН (РЕЦЕПТ)
Симптоми РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ: Уколико приметите ове ПРОМЕНЕ и КРВАРЕЊЕ ван циклуса, ХИТНО НА ПРЕГЛЕД
ЖИВЕ НАЈДУЖЕ: Људи РОЂЕНИ у ова ТРИ хороскопска ЗНАКА доживе дубоку СТАРОСТ, вечно МЛАДИ и пуни ЕНЕРГИЈЕ
Најпре, треба истаћи да шунка садржи и неке добре нутријенте, али има изазива и једну "нуспојаву" – задржавање воде у телу.
Како би имала добар укус, овој намирници се додају веће количине соли, а према подацима које је изнело америчко Министарство пољопривреде, у 85 грама димљене шунке налази се чак 830 милиграма натријума.
Управо због тога, честа конзумација шунке доводи до здржавања воде у телу, отицању зглобова, стопала и шака.
Ту негативним последицама није крај. Висок унос соли може да погорша задржавање воде код оних који имају висок притисак, тиме повећавајући притисак на крвне судове и повећавајући ризик од инфаркта или можданог удара. Такође, може да убрза губљење калцијума из костију, што након дужег временског периода може да доведе до озбиљних проблема са костима.
Осим тога, велика количина соли директно негативно утиче на бубреге и јетру.
Савет нутрициониста је да шунку једете, али умерено. Такође, било би добро да након оброка попијете и већу количину воде.