НЕ БАЦАЈТЕ ЉУСКУ ОД БЕЛОГ ЛУКА: Ево због чега је добро да је једемо
Корисна и здрава.
Сигурно и ви, као и већина, одбацујете љуску белог лука. Када видите шта све она може, горко ћете се покајати.
ОСЕТИ ВАМ СЕ ИЗ УСТА? Задах показује од ЧЕГА болујете!
Бели лук је у сваком смислу једна од најздравијих намирница коју можете да унесете у тело. Сиров, печен, чак и црн, у сваком случају је пун посебних антиоксиданаса који имају антиканцерогено дејство, али су и сјајни у дизању имунитета.
Али то што је само чен белог лука здрав, не значи да је љуска за бацање, баш напротив!
КАШЉЕТЕ? Озбиљно то схватите - ова болест УБИЈА сваку осму особу у Европи!
Љуска белог лука је пуна фенилпропаноида, који су пуни антиоксиданаса, и многи стручњаци тврде чак и да је љуска белог лука богатија здравим састојцима од самог лука. У њој има и флавонола који снижавају крвни притисак, али и доста влакана, што значи да је сјајна за срце, пробавне проблеме, снижавање холестерола и још доста ствари.
А како све искористити љуску?
Како да избациш и до 500 калорија дневно, БЕЗ ВЕЖБАЊА!
Можете је јести заједно са самим белим луком, али обратите пажњу да лук буде органски узгојен.
Можете да направите чај од љуски - просто их ставите у кључалу воду па сачекајте пар минута да се прохлади.
Испеците бели лук заједно са љуском у рерни, па све заједно додајте јелима.