НЕЋЕШ ВЕРОВАТИ: Ево шта се дешава у твом организму кад доручкујеш 2 ЈАЈА!
Уврсти ову намирницу у свој јеловник.
Дуго времена се сматрало како је једење јаја штетно по здравље, будући да су неке студије показале како јаја садрже висок ниво холестерола.
Међутим, након неког времена доказано је да холестерол у јајима није штетан по људско здравље.
Наиме, јаја садрже витамине А, Д и Е, Б12, рибофлавин и фолат, као и минерале јод, гвожђе, калцијум, цинк и селен.
Погледајте 5 ствари које ће се десити ако дан започнете доручком од 2 јаја:
ИЗЛЕЧИО ЈЕ ХИЉАДЕ ЉУДИ: Чир и остале болести црева, НЕСТАЋЕ за 7 дана! Потпуно ПРИРОДНО!
ИМАТЕ ПРОБЛЕМА СА МИТИСЕРИМА: Стање вашег лица може указивати на озбиљне ЗДРАВСТВЕНЕ проблеме!
КОПРИВА ПОМАЖЕ ДА ЛАКШЕ СМРШАШ: Љута биљка пржи масне наслаге, а ево како је треба користити
1. Холин из јаја побољшава памћење
Жуманце садржи холин - кључну амино киселину за пренос малих нервних импулса који нам помажу да памтимо детаље. Студије су показале да довољна количина холина у исхрани побољшава памћење и способност да брзо одговарамо. На пример, брже ћете се сетити где сте оставили кључеве од кола или мобилни телефон.
2. Лутеин из јаја побољшава вид
Студије су показале да су јаја богата лутеином, витамином који одржава вид оштрим и чистим. Лутеин се налази у очним зеницама, штити мрежњачу од утицаја сунца и смањује ризик од катаракте.
3. Витамин Д из јаја помаже да се апсорбује калцијум
Јаја су богата витамином Д који регулише ниво калијума и фосфора у крви. Конзумација јаја такође помаже телу да апсорбује калцијум, који ојачава кости и оспречава остеопорозу.
4. Витамин Б из јаја утиче на здравље коже, косе и јетре
Недостатак фолата је уобичајен међу женама које не уносе довољну количину витамина Б. Срећом, јаја су добар извор овог витамина. Фолат помаже стварању амино киселина које су неопходне за ћелијску деобу и стварање црвених крвних зрнаца.
ДОКАЗАНО: Ова летња намирница ће ти помоћи да ИЗГУБИШ КИЛОГРАМЕ! Осим тога, УСПОРАВА СТАРЕЊЕ!
ЕВО ЗАШТО ТИ ОТИЧУ НОГЕ НА ВРУЋИНИ: Само је ЈЕДАН разлог и лако се може РЕШИТИ!
Угледала је црвену линију на руци сина и одмах га одвела код лекара - шокирала се кад су јој рекли ШТА је!
5. Смањује се ризик од кардиоваскуларних болести
Група истраживача из Канаде је открила повезаност између редовног конзумирања јаја и смањеног ризика од кардиоваскуларних болести и рака. Тајна је у томе што жуманце садржи два битна антиоксиданса: триптофан и тирозин.