NEĆEŠ VEROVATI: Evo šta se dešava u tvom organizmu kad doručkuješ 2 JAJA!
Uvrsti ovu namirnicu u svoj jelovnik.
Dugo vremena se smatralo kako je jedenje jaja štetno po zdravlje, budući da su neke studije pokazale kako jaja sadrže visok nivo holesterola.
Međutim, nakon nekog vremena dokazano je da holesterol u jajima nije štetan po ljudsko zdravlje.
Naime, jaja sadrže vitamine A, D i E, B12, riboflavin i folat, kao i minerale jod, gvožđe, kalcijum, cink i selen.
Pogledajte 5 stvari koje će se desiti ako dan započnete doručkom od 2 jaja:
IZLEČIO JE HILJADE LJUDI: Čir i ostale bolesti creva, NESTAĆE za 7 dana! Potpuno PRIRODNO!
IMATE PROBLEMA SA MITISERIMA: Stanje vašeg lica može ukazivati na ozbiljne ZDRAVSTVENE probleme!
KOPRIVA POMAŽE DA LAKŠE SMRŠAŠ: Ljuta biljka prži masne naslage, a evo kako je treba koristiti
1. Holin iz jaja poboljšava pamćenje
Žumance sadrži holin - ključnu amino kiselinu za prenos malih nervnih impulsa koji nam pomažu da pamtimo detalje. Studije su pokazale da dovoljna količina holina u ishrani poboljšava pamćenje i sposobnost da brzo odgovaramo. Na primer, brže ćete se setiti gde ste ostavili ključeve od kola ili mobilni telefon.
2. Lutein iz jaja poboljšava vid
Studije su pokazale da su jaja bogata luteinom, vitaminom koji održava vid oštrim i čistim. Lutein se nalazi u očnim zenicama, štiti mrežnjaču od uticaja sunca i smanjuje rizik od katarakte.
3. Vitamin D iz jaja pomaže da se apsorbuje kalcijum
Jaja su bogata vitaminom D koji reguliše nivo kalijuma i fosfora u krvi. Konzumacija jaja takođe pomaže telu da apsorbuje kalcijum, koji ojačava kosti i osprečava osteoporozu.
4. Vitamin B iz jaja utiče na zdravlje kože, kose i jetre
Nedostatak folata je uobičajen među ženama koje ne unose dovoljnu količinu vitamina B. Srećom, jaja su dobar izvor ovog vitamina. Folat pomaže stvaranju amino kiselina koje su neophodne za ćelijsku deobu i stvaranje crvenih krvnih zrnaca.
DOKAZANO: Ova letnja namirnica će ti pomoći da IZGUBIŠ KILOGRAME! Osim toga, USPORAVA STARENJE!
EVO ZAŠTO TI OTIČU NOGE NA VRUĆINI: Samo je JEDAN razlog i lako se može REŠITI!
Ugledala je crvenu liniju na ruci sina i odmah ga odvela kod lekara - šokirala se kad su joj rekli ŠTA je!
5. Smanjuje se rizik od kardiovaskularnih bolesti
Grupa istraživača iz Kanade je otkrila povezanost između redovnog konzumiranja jaja i smanjenog rizika od kardiovaskularnih bolesti i raka. Tajna je u tome što žumance sadrži dva bitna antioksidansa: triptofan i tirozin.