"ХИТНО ИЗБАЦИТЕ ОВЕ ТРИ намирнице из исхране!" Нутриционисти предлажу ОВЕ ЗАМЕНЕ за главне узрочнике гојења и лошег здравља!
Избегавајте их!
Правилна исхрана првенствено је важна због доброг здравља. Нутриционисти тврде да је кључно да једемо праве намирнице, у правој количини у право време. То значи следеће: 4 до 5 оброка на дан (доручак, ручак, вечера 1 до 2 ужине) али је јако важно и да избегавамо намирнице које лоше утичу на организам, а притом и гоје.
Чипс
Грицкалице, слане и слатке, највише доприносе гојењу! Пуне су масти које се претварају у шећере, а потом у сало. Имају високу калоријску вредност, а не стварају осећај ситости. Чипс је направљен од три једноставна састојка: исецканог кромпира, уља и соли. Пун је масноћа и рафинисаних угљених хидрата. Доказано је да чипс јако пуно гоји, зато је боље да пробате са здравијом алтернативом: ситно насецкајте кромпир, додајте маслиново уље, мало морске соили и бибера и запеците у рерни на 200 степени.
УПОЗОРЕЊЕ! Ових 7 намирница испуштају ОТРОВ КАД СЕ ПОДГРЕЈУ: Грешка коју сви правимо страховито је ОПАСНА!
РУСИ СЕ КУНУ ДА ДЕЛУЈЕ: Помешај ова 2 САСТОЈКА и на ПРИРОДАН начин очисти црева и смршај као од шале!
Додајте овај САСТОЈАК у воду и направите НАЈБОЉИ ЕЛИКСИР ЗДРАВЉА: Чини чуда за имунитет и мршављење!
Сокови
Када пијемо сок, имамо утисак да ништа нисмо згрешили с озбиром на то да нисмо јели, али зашећерени сокови можда и највише гоје. Не садрже никакве хранљиве састојке, само "празне" калорије. Осим што гоје, повећавају ризик и од дијабетеса.
Прерађене намирнице
Сухомеснати производи и кобасице јесу примамљивог укуса, али треба јеси намирнице које садрже биљна влакна, бета глукане, целулозу и пектин. Најздравије би било да у хамбругер додате авокадо уместо сланине, да пицу направите са поврћем, а сендвич са хумусом.