НИКАДА НИЈЕ ИМАЛА ВИШАК КИЛОГРАМА: Овако се ХРАНИ водитељка Оливера Ковачевић, комплетан ПЛАН ИСХРАНЕ
Разноврсно и избалансирано!
Водитељка Оливера Ковачевић годинама важи за једну од најзгоднијих јавних личност. Иако, како сама каже, никад није имала проблема са тежином, у једном периоду живота је њена исхрана била "проблемтична". Нездрав однос према храни претио је доведе до озбиљних обољења.
Пример како НЕ треба
- Будући да никад нисам имала проблем с тежином, нисам ни помислила како би вежбању и исхрани требало посвећивати нарочиту пажњу. Зато је мој начин живота постао образац за то како не треба радити. Није проблем само у дебљини, иако она непогрешиво упозорава на то да нешто радите лоше. Да би тело и мозак били у форми, предуслов је правилна исхрана, која подразумева избегавање замки модерне индустрије - испричала је водитељка.
Савети за лакше и ефикасније чишћење: Ваш стан ће НИКАД БРЖЕ заблистати уз ОВЕ ТЕХНИКЕ
- Моја вишедеценијска лоша навика била је – прескакање доручка. Чак бих могла рећи да сам се много више хранила ноћу него дању. За новинаре је карактеристично да не једу онако како би требало, већ у киоску најближем редакцији. Уз већ поменуто прескакање доручка, грешка је била и то што сам јела “све што воле млади”. Тако је било из дана у дан, све док ми се ниво шећера у крви није приближио горњој граници - открила је водитељка.
Нумеролози ОТКРИЛИ ТАЈНУ ЛИЧНОГ БРОЈА председника Путина, ево КАКВОГ је КАРАКТЕРА и шта му ПРЕДВИЂАЈУ
Куркума може да ОПОРАВИ ОРГАНИЗАМ, али само под условом да се ПРИПРЕМА ОВАКО: Узима се ЈЕДНА КАШЧИЦА дневно
- Многе моје пријатељице које су биле на дијетама или су стално на неким рестрикцијама – по правилу су имале пролазне резултате. Мањак хране организам препознаје као претњу, па зато престанак дијете значи ново гојење. Звучи шашаво, али кад сам највише јела, и то редовно три оброка, мршавила сам. Одговор је – битно је које се намирнице једу и у каквим комбинацијама - каже водитељка.
Заблуде у које сви верујемо
- Бежећи од сваке врсте напора и тражећи оправдање за себе, најлакше се побегне у самоодбрану. Управо то сам радила. "Не гојим се од хране, већ од стреса! Не једем слаткише, већ много воћа! Једем барени кромпир, шаргарепу и остало поврће, дакле – храним се здраво! Све што једем од грицкалица – има мало калорија, као кокице! Пијем само фит јогурте, једем искључиво дијеталне намазе, без млечних масноћа! Пијем газирана пића с ознаком – без шећера.2 Овакве и сличне реченице нису само потврда самоодбране већ и незнања - каже водитељка.
Кад су ме стручњаци суочили с чињеницама, хтела сам у земљу да пропаднем. На првом месту, људи се гоје од лоше хране и нередовне исхране. Воће је слаткиш и не једе се ујутру, јер ствара киселу средину у желуцу. Лимун је једино воће које ствара базну основу. Воће је препуно шећера. Кувани кромпир, целер и шаргарепа имају виши гликемијски индекс од белог шећера. Кокице имају мало калорија, али зато представљају чист шећер. Млечни производи, нарочито фит јогурти, немају млечних масти, али им густину даје скроб. Дакле, не пијемо млечне масти, већ шећер. Заслађивачи у нискокалоричним газираним напицима много су опаснији за организам од обичног шећера. Кад почнете да размишљате шта радите организму, уплашите се себе самог. Шта ће вам напријатељи, кад највећег храните у себи.
Када је схватила где греши окренула се потпуно другачијем начину исхране и почела правилно да комбинује намирнице. Овако изгледа пример њеног јеловника:
ДОРУЧАК: Доручкује више него икад у животу, најчешће хлеб без белог брашна (црни, ражани, од хељде…), путер или кајмак, јаја, сланину, кисело млеко… Некад одаберем комбинацију путер и џем, али бирам онај без шећера и заслађивача.
РУЧАК: После четири сата поједе пилетину или телетину (кувану или гриловану), с бареним или грилованим поврћем или салатом. Кромпир не једе, а тестенине или пиринач комбинује с поврћем, никад с месом.
УЖИНА: Два сата после ручка поједе неко воће или нешто слатко.
ВЕЧЕРА: Вечера рибу и салату.