Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПРОБАЈТЕ И ВИ

Бресквица открила ОМИЉЕНИ рецепт који СВАКО може да спреми - Запечена ПИЛЕТИНА са бресквама ужитак је за СВА ЧУЛА

17.05.2024. 21:16
Anđela Ignjatović Breskvica
Анђела Игњатовић Бресквица / Извор: YouTube printscreen/Kurir

Запечена пилетина са бресквама по рецепту младе певачице Анђеле Игњатовић одушевиће све укућане. Једноставно се припрема, а задовољава сва чула.

Млада певачица Анђела Игњатовић познатија као Бресквица показала се и као одлична домаћица. Наиме, она је у емисији „Практична жена“ представила рецепт за њено омиљено јело запечена пилетина са бресквама.

Састојци:
2-3 већа комада пилетине са кожицом и костима (батак, карабатак, бело месо)
400г брескви
10 чери парадајза
1/2 шоље брашна
кашичица соли
1/2 шоље сока од поморанџе
2 кашике меда
2 кашике сирћета
кашика сецканог першуна

Zapečena piletina
Запечена пилетина / Извор: YouTube printscreen/Grand Продуцтион, Практицна Зена

Припрема:
Пилетину посолите, а затим уваљајте у брашно и пропржите на мало уља са обе стране док не порумени. Затим је ставите у ватросталну посуду. Око пилетине ставите половине брескви и чери парадајз. Помешајте сок од поморанџе, мед и сирће и прелијте пилетину. Поспите першуном и пеците око 40 минута на 200 степени са алуминијском фолијом, затим скините фолију и запеците кратко док не порумени.

У видеу погледајте цео поступак припреме.

Србија Данас/Гранд, Аутор: А.Милинковић/Пренела: Ј.Ш.