PROBAJTE I VI
Breskvica otkrila OMILJENI recept koji SVAKO može da spremi - Zapečena PILETINA sa breskvama užitak je za SVA ČULA
Zapečena piletina sa breskvama po receptu mlade pevačice Anđele Ignjatović oduševiće sve ukućane. Jednostavno se priprema, a zadovoljava sva čula.
Mlada pevačica Anđela Ignjatović poznatija kao Breskvica pokazala se i kao odlična domaćica. Naime, ona je u emisiji „Praktična žena“ predstavila recept za njeno omiljeno jelo zapečena piletina sa breskvama.
Sastojci:
2-3 veća komada piletine sa kožicom i kostima (batak, karabatak, belo meso)
400g breskvi
10 čeri paradajza
1/2 šolje brašna
kašičica soli
1/2 šolje soka od pomorandže
2 kašike meda
2 kašike sirćeta
kašika seckanog peršuna
Priprema:
Piletinu posolite, a zatim uvaljajte u brašno i propržite na malo ulja sa obe strane dok ne porumeni. Zatim je stavite u vatrostalnu posudu. Oko piletine stavite polovine breskvi i čeri paradajz. Pomešajte sok od pomorandže, med i sirće i prelijte piletinu. Pospite peršunom i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni sa aluminijskom folijom, zatim skinite foliju i zapecite kratko dok ne porumeni.
U videu pogledajte ceo postupak pripreme.
Srbija Danas/Grand, Autor: A.Milinković/Prenela: J.Š.