ОДЛИЧНО ЗА КРВНИ ПРИТИСАК: Ево како грожђе утиче на ЗДРАВЉЕ ОРГАНИЗМА!
Изненадићете се!
Конзумирање грожђа доводи до снижавања крвног притиска и побољшава срчану функцију. Амерички научници открили су овај ефекат на лабораторијским пацовима које су хранили веома сланом храном.
ПИЛУЛЕ ЗА ДАН ПОСЛЕ: Како и када се користе, а када ипак не?
Ова правила исхране морате да поштујете ако болујете од успореног рада штитне жлезде!
УРИНАРНА ИНКОНТИНЕНЦИЈА: Последице и лечење НЕКОНТРОЛИСАНОГ мокрења
Др Мичел Сејмор из лабораторије за испитивање заштите срца, са Универзитета у Мичигену, рекао је да ово откриће потврђује теорију да се у грожђу налази материја која има директан утицај на снижавање ризика оболевања кардиоваскуларног система.
У студији коју је спроводио др Сејмор са сарадницима испитиван је утицај обичног грожђа на лабораторијским пацовима који су боловали од високог крвног притиска изазваног уношењем веома слане хране. Друга група пацова добијала је веома слану храну без додатка грожђа.
После 18 недеља, пацови који су јели слану храну и грожђе имали су нижи крвни притисак, бољу срчану функцију, смањење запаљенских процеса у организму и мање знакова оштећења срчаног мишића у поређењу са пацовима који су јели слану храну без уношења грожђа.
Др Сејмор је изјавио да је то још једна потврда да храна богата воћем и поврћем благотворно делује на снижавање крвног притиска.