Ових 5 дијета ће бити најпопуларније у 2018-ој! Четврту ћете ОДМАХ пожелети да пробате
За сваког по нешто.
Можда никада не бисте помислиле да постоје трендови када је исхрана у питању, али грешите. Од многобројних дијета увек се нека издвоји, те постане популарнија од других.
Тако ће бити и ове 2018. године а ми вам представљамо 5 дијета које ће дефинитивно бити најпопуларније у наредних 12 месеци:
ДА, ПОСТОЈИ "ЧАРОБНА ПИЛУЛА"! Ово је једноставна свакодневница ЗГОДНИХ ЖЕНА!
1. Даш дијета
Даш дијета је намењена људима са високим крвним притиском, а базира се на употреби воћа, поврћа, интегралних житарица, слабих протеина и млека са ниским садржајем масти. Особе које су на овој дијети треба да избегавају засићене масти, сокове са шећером, слаткише, пуномасне млечне производе, нека уља и да једу мање зачињену храну.
ЗАБОРАВИ КАЛОРИЧНЕ ОБРОКЕ: Ово су НОЋНИ напици за СМАЊЕЊЕ масти, које треба да пијеш пре спавања!
2. Медитеранска дијета
Навике према храни које имају становници медитеранских земаља повезују се са њиховим здрављем и дуговечношћу. Оброци подразумевају воће, поврће и здраву масну храну као што су риба, орашасти плодови и маслиново уље.
3. Флекситариан дијета
Настала спајањем речи флексибилно и вегетеријански, ова дијета охрабрује људе да што више користе поврће у својој исхрани али не подразумева избацивање меса у потпуности из исхране.
ЗДРАВО И УКУСНО: Ове намирнице би требало конзумирати у ЈАНУАРУ!
4. Дијета бодовања
Дијета бодовања је јако популарна дијета, промовишу је познате личности као што је Опра Винфри. Ради по систему бодовања хране, где свака намерница има одрађен број поена , а свака особа има укупан збир који сваки дан треба да циља. Здравија храна носи мање бодова, а слаткиши више бодова. Сви се заједно сабирају до задатог циља за сваки дан.
5. Волумертијска дијета
Особе које су на волуметриској дијети пазе на енергетску вредност хране коју уносе, односно број калорија у одређеној количини хране. Храна која има велику енергетску вредност има и доста калорија у малој количини хране, док храна са малом енергетском вредношћу има мало калорија у већој количини хране.